Suriye’de rejim koalisyonu kimyasal gaz kullandı, onlar ölü, yüzlerce yaralı var


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) –  Suriye’nin Doğu Guta Bölgesinde Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçler Duma beldesine kimyasal gazlı saldırı düzenlediği bildirildi.

Rejim koalisyonuna bağlı güçler tarafından düzenlenen kimyasal gazlı saldırıda Duma Beldesinde yine siviller hedef alındı, saldırıda 40 kişinin öldüğü binden fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son bölge olan Duma’da rejime bağlı güçler tarafından sivil yerleşim yerlerine yönelik ‘kimyasal gaz’ saldırısı düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye sivil savunma birimi, Duma beldesinde birkaç mahalleye düzenlenen saldırılardan çok sayıda sivilin etkilendiğini belirtti.

Bölge kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, akşam saatlerinde Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun Duma beldesindeki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği kimyasal gaz saldırısında en az 40 sivil öldü 1000’e yakın sivil de yaralandı.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir