Düşmanlık bitti: Irak ordusu YPG ile birleşti

YPG/PKK’ya karşı Habur’da Türkiye ile tatbikat yapan Irak ordusu, bu kez ABD projesiyle “kardeş” oldu. Suriye doğu sınırında birleşen YPG ve Irak ordu unsurları güçlerini birleştirip ortak hareket etmeye başladılar


Irak ordusu ve YPG militanları birlikte görülüyor.

SURİYE, Deyrezzor (HABERYİRMİ) –Özel Haber– Irak kuzeyindeki Şengal hattında YPG/PKK’ya karşı tavrıyla dikkat çeken Irak ordusu, bu defa ABD organizasyonuyla doğu sınırında YPG ile işbirliğine gitti. Örgüte karşı Habur’da Türk Silahlı Kuvvetleri ile günler süren tatbikat yapan Irak ordusu, Deyrezzor doğusunda kalan sınır bölgesinde ise YPG güçleriyle birleşti.

Irak ordusu ve YPG militanları birlikte görülüyor.

ABD eliyle Rakka, Deyrezzor Haseke gibi kentleri işgal eden YPG ile, ABD destekli Irak ordusu IŞİD kontrolündeki sınır bölgelerini ele geçirip paylaşmak için güçbirliğine gitti. ABD projesi ile sınırda buluşan iki unsur, Suriye içinde olmasına karşın, Suriye Arap Ordusu unsurlarını devre dışı bırakarak bölgeyi paylaşmayı amaçlıyor.

Irak ordusu ve YPG militanları birlikte görülüyor.

ABD planı ile Suriye doğusunun tamamen YPG kontrolüne geçmesi planlanırken, ortaklıkla ABD destekli Irak ordusu da Irak batı sınırlarında kontrolü sağlamış olacak.

Suriye son durum harita 25 Mayıs 2018: YPG ve Irak ordusu Deyr ez Zor’un güneydoğusunda kalan Hacin bölgesinde YPG ile koordineli olarak faaliyet yürütüyor.

Irak ordusu bir süredir Deyr ez Zor’un güneydoğusunda kalan Hacin bölgesinde YPG ile koordineli olarak faaliyet yürütüyor. Hacin, Suriye doğusunda IŞİD kontrolündeki son iki bölgeden biri konumunda.

Tamamını PKK’nın Suriye kolu YPG tarafından yönetilen ABD oluşumlu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Basın Merkezi tarafından yayınlanan görüntülerde, Irak askerleriyle YPG’li militanlar birarada yer aldı. İki unsurun, Deyr ez Zor’un güneydoğusunda kalan IŞİD kontrolündeki Hacin kentini ele geçirip, sınırı YPG-Irak ordu güçleri arasında paylaştırmayı amaçlıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir