İsrail, Gazze Limanı’nda tekneye bile el koydu

İsrail’in Gazze Limanı’nda el koyduğu ‘özgürlük’ gemisi, Aşdod Limanı’na çekilerek gemide bulunanlardan kaptan hariç herkesin serbest bırakıldı.


İSRAİL, Tel Aviv (HABERYİRMİ) – Filistinli aktivistlerin gemisine el koyan İsrail, kaptan hariç herkes serbest bıraktığını bildirdi.

İsrail’in Gazze Limanı’nda el koyduğu ‘özgürlük’ gemisi, Aşdod Limanı’na çekilerek gemide bulunanlardan kaptan hariç herkesin serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılında Gazze Limanı’ndan sembolik olarak denize açılan ve İsrail’in deniz kuvvetleri tarafından kuşatılan gemiye el konulduğunu ve Aşdod Limanı’na çekildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’den hareket eden gemi, 17 kişilik mürettebatıyla deniz sınırını ihlal etmeye çalıştı. Gemi, üzerindekilerle beraber Aşdod’a çekildi” ifadelerine yer verildi.

Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Komitesi Basın Sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, yaptığı açıklamada, “İşgal güçlerinin, kaptan hariç gemide bulunanların tamamını serbest bıraktığını doğruluyoruz” dedi.

İsrail’in serbest bıraktığı kişiler, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan bölgeye ulaştı.

Mavi Marmara’nın 8. yılında İsrail ablukasını kırmak ve dünyaya bu hukuksuz ablukanın kaldırılması mesajı vermek için yola çıkan teknelerde, aralarında yaralı, hasta ve öğrencilerin de olduğu Filistinli aktivistler bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir