Rejim, ilk kez kuzeyden güneye kontrolü sağladı

Rejim güçleri Suriye’nin Humus ve Hama kentlerinde 65 yerleşim biriminde daha kontrolü sağladı. Rastan bölgesinin tamamı Suriye ordusunun eline geçerken rejim, 7 yıl sonra ilk kez Hama, Humus ve Şam arasında kesintisiz bağlantı sağlamış oldu


SURİYE, Şam  (HABERYİRMİ) – Suriye’de rejim güçleri Humus ve Hama kentlerinde 65 yerleşim biriminde daha kontrolü sağladığı bildirildi.

Esed rejimi, Humus’un kuzeyi ve Hama’nın güneyinde 65 yerleşim biriminde daha kontrolü ele aldı.

Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) aktardığına göre, Suriye ordusu Humus’un kuzeyinde ve Hama’nın güneyinde 1.2 bin metrekarelik alanı muhaliflerden temizledi. 65 yerleşim birimi ve köyde kontrol muhaliflerden geri alındı.

Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezinin de desteğiyle Suriye ordusu radikal gruplarla Rastan ve Talbis yerleşim birimleri ile çevresindeki köylerin kontrolünün iadesi için anlaşmaya vardı.

Böylece Rastan bölgesinin tamamı rejim güçlerinin kontrolüne tamamen girmiş oldu.

Rejim, daha önce Şam hatlarında Guta, Duma ve Yermük mahallesinin doğusunu ele geçirmişti. Son olarak Rastan bölgesi de “zorunlu tahliye” anlaşmasıyla tahliye edilmeye başlanmıştı. Rejim bölgenin tamamında denetim sağladığını duyurdu. 

6 YILDIR KAPALI OLAN YOL AÇILACAK

Suriye ordusu daha önce Hama-Humus yolundaki stratejik yolların kontrolünü almış ve yol üzerindeki alanları patlayıcılardan temizlemeye başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasından sonra 7 yıldan fazla bir süredir kapalı olan yol tekrar sivil ulaşımına açılacak. Ülkenin kuzeyinde Böylece Halep’te geçen otoyol, Hama, Humus ve Şam’a doğru kesintisiz olarak rejim eline geçmiş oldu. Suriye son durum 17 Mayıs 2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir