Ateşkes ilan etmişlerdi, eşzamanlı karakollara saldırdılar: 42 ölü


AFGANİSTAN, Herat (HABERYİRMİ) –  Afganistan’ın Herat ve Kunduz kentlerinde eşzamanlı karakollara düzenlenan saldırılarda 17’si asker ve 25’i korucu olmak üzere 42 kişi öldürüldü.

Afganistan’da Taliban örgütü, tarihinde ilk kez Ramazan Bayramı için 3 günlük ateşkes ilan etmesine rağmen karakola saldırdı.

Taliban mensuplarınca Afganistan’ın Herat ve Kunduz vilayetlerindeki askeri karakollara saldırı düzenledi.

Saldırılara ilişkin basına konuşan Herat Valiliği Sözcüsü Ceylani Farhad, Taliban militanlarının Herat’ın Zavul ilçesine bağlı Aziz Abad köyündeki askeri karakola saldırması sonucu 17 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırıda bir asker de yaralandı.

Kunduz’un Kale-i Zal ilçesi Kaymakamı Amanuddin Kureyşi de, Taliban üyelerinin Kale-i Zal’daki 4 askeri karakola düzenlediği eş zamanlı saldırıda 25 korucunun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kureyşi, saldırının ardından çıkan çatışmada 8 Taliban mesubunun öldüğünü, 9’unun da yaralandığını söyledi.

Ateşkes ilan etmişti

Tarihinde bir ilki gerçekleştiren Taliban örgütü ilk kez Ramazan Bayramı için 3 günlük ateşkes ilan etmişti .

Taliban’dan yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı’nda herhangi bir saldırı sırasında savunma konumunda olacakları belirtilmişti.

Açıklamada, ateşkesin yabancı güçleri kapsamadığı, bu güçlere yönelik Taliban operasyonlarının süreceği de ifade edilmişti. .

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de, Perşembe günü yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir haftalık ateşkes ilan etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir