‘Film çeviriyorduk’ açıklaması


Almanya vatandaşı olan ve Hozan Cane adını kullanan şarkıcı Saide İnaç, geçen hafta HDP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili seçimlerine yönelik çalışmalarına katılmak için Edirne’ye geldi.

EDİRNE’DE YAKALANDI

Kent merkezindeki çalışmaların ardından Enez ilçesine giden Saidmurat İnaç, dönüş yolunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, sosyal medyadaki paylaşımlarında ‘terör örgütü PKK’nın propagandası yaptığı’ iddiasıyla gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan İnaç, geçen Salı günü sevk edildiği Edirne Adliyesi’nde ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası’ yapmak suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tutuklanan Saide İnaç’ın sosyal medya hesaplarında ve cep telefonunda yapılan incelemede, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan ve teröristlerle Kandil’de çekilmiş fotoğrafları tespit edildi.

“FİLM ÇEKİYORDUK”

Savcılıkta ifade veren İnaç, fotoğrafların yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığını söylediği ‘Şengal 74’ filmindeki görüntüler olduğunu söyledi. Teröristbaşı Murat Karayılan ile fotoğrafının gerçek olduğunu itiraf eden Saide İnaç, diğerlerinin ise ‘montaj’ olduğunu iddia ederek, elinde silah olan fotoğrafları için “Film çekiyorduk.” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir