İnce’ye o bir oyu kim verdi


Bayburt’un Taht köyünde 24 Haziran seçimlerinde153 seçmen oy kullandı. Kurulan tek bir sandıktan Recep Tayyip Erdoğan’a 145, Meral Akşener’e 4, Temel Karamollaoğlu ‘na 3, Muharrem İnce’ye ise sadece 1 “bir” oy çıktı. Partilere atılan oylarda da CHP sadece bir oy alabildi.

Peki o bir oyu İnce’ye kim verdi? Bayburt’un Taht köyü sakinlerinin aklını kurcalayan soru bu. CHP’nin adayı İnce’ye çıkan 1 oyu kimin kullandığını merak ediliyor. Oyun sahibi çıkmayan köyde herkes birbirine oyu kimin kullandığını soruyor.

Köyde Muharrem İnce ve CHP’ye duyulan antipatinin nedeni İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel’e “apoletlerini sökeceğim” çıkışı. Temel’in akrabası Cengiz Gürbüz, İnce’nin“apoletlerini sökeceğim” çıkışının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek “Köyümüzden Muharrem İnce’ye 1 oy çıktı. Herhalde köyümüz ona 1 oyu hibe etmiştir diye düşünüyoruz. Kimin verdiğini bilmiyoruz” dedi.

“ERDOĞAN’IN VE KOMUTANIMIZIN SEVDALISIYIZ”

Bir başka köy sakini ise “Köyümüzden Muharrem İnce ‘ye 1 oy çıktı. Bu oyun ne olduğunu iyi anlasın. Biz Erdoğan’ın ve komutanımızın sevdalısıyız. Derslerini aldılar mı bilmiyorum ama istedikleri zaman onlara Türkçe, Arapça ve İngilizce ders veririz. Paşamızın bugüne kadar yaptığı icraatları başka yapanı göremedik. Afrin’den Kandil’e başarılı harekatları yönetti. PKK’nın belini tek kıran apoletleri sökülecek denen paşamızdır” diyerek Muharrem İnce’ye tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın 31 Mayıs’ta Malatya’daki iftar yemeğinde, kendisini eleştirdiği konuşmasını alkışladığı için 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e “Apoletlerini sökeceğim” demişti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir