İsrail saldırılarından askeri kamuflaj ve rejim bayrağıyla korunuyorlar


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’nin güneyine geri dönen İran’a bağlı mezhepçi gruplar İsrail saldırılarından korunmak için rejim askeri kamuflajı giyerek rejim bayrağı taşıyorlar.

İran’a bağlı mezhepçi gruplar ve Hizbullah mensuplarının, İsrail’in hava saldırılarından korunmak için Suriye’nin güneyinde Şam yönetimine bağlı unsurların askeri kamuflajlarını kullanmaya başladığı bildirildi.

Şarkul Awsat’ın Suriye muhalefetinin iddiasına dayandırdığı habere göre, Rusya ve İsrail’in anlaşması kapsamında bölgeden çekilmek zorunda kalan Hizbullah ve İran’a bağlı diğer Şii gruplara bağlı unsurlar, rejim unsurlarının kamuflajlarını giyip, rejim bayrağı taşıyarak bölgede kalmaya devam ediyor.

Esed ve müttefikleri, Suriye’nin güneyindeki Dera ve Kuneytira bölgesindeki muhalif gruplara karşı saldırı başlatmak için gün sayarken İsrail, İran’a bağlı unsurların sınırında bulunmasını kabul etmeyeceği belirtilmişti.

İsrail sınırındaki Kuneytira sınırında faal olan muhalif grupların liderlerinden Ahmed Azzam, Suriye’den çekilen Hizbullah unsurlarının bir müddet sonra daha etkili silahlarla donatılmış zırhlı araçlar ve üzerlerinde Suriye askeri kamuflajıyla geri döndüğünü ifade etti.

Azzam; İran tarafından Lübnan, Afganistan ve Irak gibi bir çok ülkeden Suriye’ye getirilen Şii militanların rahatlıkla Suriye kimliği alabildiğini söyledi.

Hizbullah’ın yıllardır Suriye’nin güneyinde sağlam bir yapılanma oluşturmak istediğini ve bölgede yabancı savaşçılardan oluşan yeni terör grupları kurduğunu dile getiren Muhalif aktivist Ziya el-Hariri ise, “Bütün bu çabalarından sonra İran’ın savaşmadan bölgeden çekileceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir