Suriye’de katliamın 5 aylık bilançosu, 4 bin ölü


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) –  Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR),  yaşanan saldırı ve çatışmalarda son beş aylık bilançoyu açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR),  Suriye’de bu yılın ocak-mayıs dönemine ilişkin rakamsal verileri açıkladı.

SNHR raporuna göre yılın ilk 5 ayında Suriye’de 4 bin 166 sivilin öldürüldü.

SNHR, Suriye’de çatışma ve saldırılarda yaşamını yitirenlere ilişkin yayımladığı mayıs ayı raporunda, bu yılın ilk 5 ayında 4 bin 166 sivilin öldüğünü kaydetti.

Rapora göre; Ocakta 774, Şubatta 1389, Martta 1241, Nisanda 408, Mayısta ise 354 sivil hayatını kaybetti.

Ağın raporuna göre, bu yılın ilk 5 ayında kurbanların yüzde 74’ü rejim ve destekçisi Rus güçlerince katledildi.

Mayıs ayında ölü sayısı düştü

Ağın raporuna göre, Suriye’de geçen ay 97’si çocuk, 52’si kadın 354 sivil yaşanan çatışma ve saldırılar sonucu can verdi.

Raporda, rejim ve destekçilerinin geçen ayın ortasında Şam ve Humus’taki muhalif bölgeleri ele geçirmesinin ardından saldırılarının büyük ölçüde azalması sonucu ölü sayısında düşüş yaşandığına dikkat çekildi.

Ağın raporunda, Esed rejiminin geçen ay 107 sivili katlettiği bilgisine yer verildi.

Esed rejimine hava desteği sağlayan Rus güçlerinin saldırılarında ise geçen ay 25 sivilin hayatını kaybettiği aktarılan raporda, YPG/PKK’nın ise 14 sivili öldürdüğü belirtildi.

IŞİD 12 sivili katlederken, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin saldırılarında ise 56 sivil can verdi.

Raporda, geçen ay askeri muhaliflerin 7, rejim karşıtı muhalif grup Tahriru’ş Şam Heyeti 5, kimliği belirsiz tarafların ise 128 sivili öldürdüğü kaydedildi.

Sivillerin korunması çağrısı yapılan raporda, rejim güçlerine destek veren grupların uluslararası terör örgütleri listesine dahil edilmesi istenildi.

Yorum

  1. Uluslararası Haçlı Koalisyon ,Haçlı BM ve Haçlı NATO dan sivil katliamlarını durdurma konusunda medet ummak aşırı derecede ahmakçadır . Zira Haçlı Koalisyonu’nun Ortadoğu’daki tek görevi Müslüman katliamıdır . Onlar değil mi Afganistanda Kur’an Kursuna hava saldırısı gerçekleştirerek yüzlerce müslüman çocuğunu bir bombayla katleden , Onlar değil mi Irak ve Suriye de Müslğman katliamlarında öncelikli hedefleri Camii ve İslamın Kutsallarını ilk olarak hedef alan , Onlar değil mi Musul da Sivilleri beton yığınları altında bıraktıran , Onlar değil mi Rakka da müslümanları enkaz altında bıraktıran , Onlar değil mi Irak ı işgal ederken ilk olarak ele geçirdiği camilerde Camii hoparlörlerinden “Porno” açıp İslamın kutsallarına saldıran ve müslüman kadınların ırzına geçen ve orayı sömürerek katliamlarıyla 2 milyona yakın müslümanı katleden !!!

    Haçlı BM ve Haçlı NATO veya Sözde Haçlı İnsan Hakları Gözlemevi veya Kuruluşlarından yardım istediğinizde , Onların kim olduklarını iyi bilin daha sonra yardım isteyip istemeyeceğinize karar verin Ey Müslümanlar !!!

    Kendi Katillerimizden medet ummayı ve yardım istemeyi bırakıp tek ümmet olarak birleşmedikçe , Biz müslümanlar hiçbir zaman haçlıların pencesinden vede uşağı veya sömürgesi olmaktan asla kurtulamayacağız .

    Tek Ümmet iken , Milliyetçilikle ümmet dağıldı ve Ulus devletler kuruldu , daha sonra her ulus kendi ırkını diğerleründen üstün tutarak sadece milli menfaatlere yöneldi . Ardından aynı ülkede bu sefer daha çok ayrışma olarak Demokrasi ile insanlar birbirinden kopmaya başladı , Demokratlar , Sosyalistker , Komünistler , Liberaller , Faşistler , Muhafazakarlar vs… Ardından paticilik sistemi ile yüzlerce farklı ideolojilerle ümmet tamamen bölündü . Hatta İslam dünyasındaki musibetler ve İşgaller bile Ortak değerlerimiz olan İslam konusunda bizleri biraraya getiremiyor . Bana dokunmayan yılan nin yaşasın düşüncesiyle hareket ediliyor . O yılan sırayla tüm islam ülkelerini yutmaya başladı ve sindirdi bile . Çareyi kendilerini haçlıların dostu olmakta görenler bile haçlılardan dost olunmayacağını anladılar . Bütün dünya İsrail in başkenti olarak kabul ettiği Kudüs ü tanıdı . Tanımayan sözde islam ülkesi bile kalmadı , hepsi teker teker elçilerini göndermeye başladı bile . Sözde İnsan hakları ve Demokrasi kesimi Avrupa da sesini çıkarmadı . Sadece 30 saniyelik bir eleştiri ile konuyu kapattılar . Kınama yok , Yaptırım yok , Müdahale yok … Sadece Haçlı birliğinin gereği olarak birbirlerini böyle günlerde yanlız bırakmayıp sahip çıkmanın gerekliliğini yapıyorlar .

    İslam Ülkeleri Birleşmeli ve Hilafet İle tekrardan Tüm Müslümanlar kaybettiği şerefini geri kazanmalı , Başka seçeneğimiz yok . Ya hep beraber birlik olacağız , yada teker teker bu bataklıkta boğulacağız .

    Allah(c.c) biz müslümanları ıslah etsin . Allahumme Amin…

    Selametle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir