4 saatte 250 bin tl ceza yedi


Saatler içinde rekor denilebilecek bir ceza yiyen adam ve oto galerici şimdi kara kara düşünüyor.

Bir turist Dubai’de gece saatlerinde kentin kalabalık yollarından birinde hız limitini defalarca aştı. Bu yüzden 175 bin dirhem yani 47.600 ABD Doları, 251 bin Türk lirası trafik cezasına çarptırıldı. Bu ceza rekor ceza olarak kayıtlara geçiyor. Habere göre İngiliz turist, Şeyh Zayed Caddesi’ndeki tüm hız kameralarına yakalandı. Turist o kadar hızlıydı ki bir ara 240 kilometreye kadar çıktı.

LAMBORGINI KİRALADI

Hız limitlerini hiçe sayan polis, Lamborghini Huracán modeli araç kiralamıştı. Oto galerisi sahibi habercilere yaptığı açıklamada sürücünün aracı kiralamadan önce garanti olarak pasaportunu verdiğini belirtti. Ayrıca cezayı kendileri ödemek zorunda kalabilme ihtimalinden dolayı aracı geri almadıklarının altını çizdi.

CEZA RUHSATTAKİ İSME

Galerinin diğer ortağı ise yaptığı açıklamada “Araç bağlanırsa bu cezayı ödeyemeyiz. Araba hale turistte, kaldığı otelin otoparkında ve geri almaya da çalışmayacağım. Sonrayı cezayı kim ödeyecek? Tabii ki biz ödememeliyiz, hata onun ve bu parayı o ödemeli” açıklamasında bulundu.

Dubai kanunlarına göre trafik cezaları ruhsattaki isme kesiliyor. Yani turist cezayı ödemeden Dubai’den kaçabilir. Ancak önünde bir engel var. O da pasaportunun galerici de olması. Ancak onun da bir yolu var. Galerinin ortağı hız limitlerini aşan turistin İngiliz Büyükelçiliği’ne gidip, pasaportunu kaybettiği yalanını söyleyerek yeni bir pasaportla ülkeden çıkabilir açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir