Aselsan çölden “Zafer” çıkardı


Aselsan’ın yeni ürünü, Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi Sarp-Zafer, Katar’da askeri makamlar tarafından yoğun testlere tabi tutuldu.

Sarp-Zafer, yurt içi ve ülke dışındaki kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve ortaya çıkan operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildi.

Sistem, Nurol Makina’nın Yörük 4×4 zırhlı muharebe aracı ile birlikte çöl şartlarında gerçekleştirilen atışlı saha testlerini başarıyla tamamladı.

Araç içinden mühimmat takviyesi

Sarp-Zafer, araç içinden mühimmat yükleme ve düşük siluet gibi öne çıkan özelliklere sahip bulunuyor. Bu sayede personel aracın dışına çıkmadan yükleme yapabiliyor. Özellikle meskun mahal için tasarlanan Sarp-Zafer, otomatik hedef tespiti yapabiliyor ve hareketli hedefleri yüksek isabetle etkisiz hale getiriyor.

En önemli ihraç ürünlerinden

Gündüz ve gece görüş, lazerle mesafe ölçme ve lazer işaretleme yeteneklerine de sahip Sarp-Zafer’in meteorolojik bilgiler ve mühimmat tipine göre otomatik balistik düzeltme yeteneği de bulunuyor.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri, ASELSAN’ın en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor. Söz konusu silah sistemleri birçok ülkenin güvenlik birimleri tarafından aktif biçimde kullanılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir