Rusya’nın tartışılacak Venezuela hamlesi


İki nükleer bombardıman savaş uçağını geçtiğimiz günlerde Venezuela’ya gönderen Rusya’dan flaş bir hamle geldi. Venezuela’nın başkenti Caracas’ın 200 kilometre kuzeydoğusunda bulanan ve küçük bir ada olan La Orchila’ya askeri bir üs kuracağı belirtildi. Rusların Maduro ile anlaşma sağladığı da aktarıldı.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’da yer alan haberde, Moskova yönetiminin bu kararının, ABD’nin çekilmekle tehdit ettiği Orta ve Kısa Menzilli Füze Anlaşması’na (INF) karşı bir hamle olduğu belirtildi. Bu hamlenin ayrıca, ABD’nin tehditlerine karşı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu ve hükümetini koruma amaçlı olarak yorumlandı.

NÜKLEER BOMBARDIMAN UÇAKLARI GÖNDERİLMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, iki tane nükleer bomba atma kapasitesine sahip Tu-160 stratejik savaş uçağı, An-124 ağır nakliye uçağı ve Il-62 uzun menzilli yolcu uçağının Venezuela’ya gönderildiğini açıklamış, ABD’den ise bu hamleye tepki gelmişti

Yorum

  1. Aferin Putin e.Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis.Amerika butun dunyaya asker,silah,nukleer bomba yigid,kimse bir sey demiur.Rusya da Amerika ya karsi doldursun heryere asker,silah falan.Cok guzel bunlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir