Türk düşmanını istifaya çağırdılar


Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine Sarı Yelekliler, başkent Amsterdam, Lahey ve Rotterdam’ın yanı sıra 13 şehirde daha toplandı.

Genellikle ülkedeki aşırı sağcı grupların çağrısı üzerine toplanan göstericiler, Birleşmiş Milletler Göçmen Paktı, emeklilik yaşı, sağlık ve eğitimdeki pahalılık ve göçmen sorunu gibi konularda hükümetin politikalarını protesto etti.

BAŞKENT AMSTERDAM’DA DA SOKAKLARDALAR

Rotterdam Erasmus Köprüsü’nde toplanan yaklaşık 150 sarı yelekli, yürüyüş yaparak yoldan geçenlere çiçek dağıttı. Amsterdam’da ise yaklaşık 50 sarı yelekli, Dam Meydanı’nda toplandı.

TÜRK DÜŞMANI RUTTE’Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Lahey’de meclis önündeki meydanda toplanan yaklaşık 50 sarı yelekli de Başbakan Mark Rutte’nin istifasını talep etti. Eylemciler, meydanın etrafında yürüyerek “Rutte istifa” ve “Rutte defol git” sloganları attı. Hollanda’nın önemli medya kuruluşlarının bu hafta “sarı yeleklilere” fazla ilgi göstermediği görüldü.

KIRMIZI YELEKLİLER DE SAHAYA İNİYOR

Öte yandan Hollanda’da 3 haftadır toplanan sarı yeleklilere alternatif olarak örgütlenen “kırmızı yelekliler” 13 Ocak’ta Utrecht kentinde hükümet karşıtı gösteri yapmaya karar verdi.

Yorum

  1. Bir avuc Hollandali inek.Sari yelek giyse nolacakki? Gerisi hep sarhos ,uyusturucudan kafasi dumanli,hec bir sey olmaz.Rutte de bunlara gulup isine devam eder.Hollandalilar tam bir inek surusu ,gercekten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir