Ak Parti’den Aziz Kocaoğlu’na çağrı


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ CHP’nin İzmir adayı için konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Dağ, “İzmir için Tunç Soyer’in aday olması durumundaki tehlikeli hal nedir ? Oynanan oyun nedir ? Bir İzmirli olarak soruyorum” dedi.

Dağ, bu süreçte üzerinde durulması gereken bir ahval olduğunu ifade ederek, geçen hafta “Tunç Soyer ismi MYK gündemine geldi” şeklinde haber çıkmasından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir anda Ankara’ya gidip genel başkanı ile görüştüğünü ve çok sert bir şekilde aday adaylığını açıkladığını anlattı.

İZMİR’E PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Kocaoğlu’nun daha sonraki açıklamalarının çoğunda “İzmir için tehlikeli bir durumun hasıl olduğu, İzmir’e dair oyun oynandığı, İzmir’in birilerine peşkeş çekildiği gibi gerekçelerle aday adaylığı başvurusu yapmak durumunda olduğunu” söylediğini aktaran Dağ, şöyle devam etti:

“OYNANAN OYUN NEDİR? HEMEN AÇIKLA”

“Bu tamamen Tunç Soyer’in adaylığının konuşulmasından sonra çıktı. İzmir, 15 yıldan bu yana Kocaoğlu’nu seçti. Kocaoğlu’nun sadece CHP’ye değil İzmir’e karşı bir mesuliyeti, görevi var. Açık ve net şekilde soruyorum, Aziz Bey’den cevap gelmezse seçime kadar, seçimden sonra da sormaya devam edeceğim. İzmir için Tunç Soyer’in aday olması durumundaki tehlikeli hal nedir ? Oynanan oyun nedir ? Bir İzmirli olarak soruyorum. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak değil İzmir’de yaşayan ve ölene kadar İzmir’de yaşayacak biri olarak soruyorum. Nedir bu tehlike, bunu açıklaması lazım. Bu Aziz Kocaoğlu’nun vebalidir, borcudur.”