Fetö’yü bitirecek kayıt


Pensilvanya’daki te-röristbaşı Fetullah Gülen’in uykularını kaçıran kritik buluşma dün Ankara’da gerçekleşti. Adalet ve Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Türk heyetiyle bir araya gelen aralarında FBI yetkilileri ve savcıların da bulunduğu ABD heyetinin ilk durağı Ankara Adliyesi oldu. Ankara Başsavcı Vekili Ramazan Dinç’in eşlik ettiği heyet, ihanet kalkışmasından dört gün önce firari Adil Öksüz ile birlikte Pensilvanya’ya giden ve elebaşı Gülen’in emrini bizzat getiren ‘imam’ Kemal Batmaz’ın da aralarında yer aldığı kritik üç FETÖ’cünün sorgusunu izledi.

HTS KAYITLARI ABD’LİLERDE

Akıncı Üssü’nde darbe girişimini yöneten Batmaz ve Hakan Çiçek’in bilgisine başvuran heyetin yönelttiği sorular arasında, Çiçek’in darbe gecesi Pensilvanya ile yaptığı 3 dakika 51 saniyelik görüşme de var. Adli Yardımlaşma Anlaşması kapsamında ABD’den gelen talep üzerine gerçekleştirilen sorgu telekonferans sistemiyle yapıldı. Batmaz ile Çiçek’in cep telefonlarının Pensilvanya’dan sinyal verdiğini gösteren HTS kayıtlarının dökümü de Amerikalı heyete sunuldu.

3 dakika 51 saniyelik Pensilvanya görüşmesi

ABD heyetinin izlediği sorgu ve sunulan ek bilgi ve belgelerle FETÖ’nün ABD’deki kirli ağı ortaya saçıldı. Türk tarafı dün yapılan sorgu ve yeni ek delillerle te-röristbaşı Gülen ve ABD’de bulunan firari 84 FETÖ’cünün iade talebini yineledi. ABD heyeti Ankara’nın verdiği adli destek ışığında 15 eyaletteki FETÖ soruşturmasını derinleştirecek. Bu kapsamda tutuklamaya kadar bir dizi adli yaptırıma gidilmesi bekleniyor. Örgütün sivil imamı Hakan Çiçek’in, darbe teşebbüsü sırasında 3 dakika 51 saniye FaceTime üzerinden Pensilvanya ile görüştüğü ‘Eczacı Abdi’ diye kayıtlı olan ve elebaşı Gülen’in yanında olduğu değerlendirilen örgütün üst düzey yöneticisine attığı mesajlar da çözülmüştü. Çiçek’in, 15 Temmuz’da saat 20.49’da bu kişiye “Abim çok acil teli ver kendine” mesajı gönderdiği ardından amacına ulaşamayınca darbeyi haber vermek için ‘Abi bozun nmz’ mesajı attığı tespit edildi.