Pamuk eller cebe beyler


Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde açtığı davayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 12 bin lira tazminata mahkum eden yerel mahkemenin direnme kararını onadı.

CHP’li vekillerden Kılıçdaroğlu fonu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iftira ve hakaretleri nedeniyle kaybettiği tazminat davalarındaki paraları ödemekte zorlanınca, CHP’li vekillerin maaşlarının bir kısmını almaya karar verdi.

Üç ayda bir 5’er bin lira verecekler
Geçtiğimiz günlerde toplanan CHP grubunda, Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantıda, milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5’er bin liranın, bu fona aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

3 ayda bir 730 bin lira
Toplamda 146 milletvekili olan CHP’de, her bir milletvekili 5 bin lira verirse, 3 ayda bir Kılıçdaroğlu için 730 bin lira toplanmış olacak. 3 ayda bir toplanacak olan 730 bin lira ile, 1 ayda yaklaşık 250 bin lira CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cebine girmiş olacak.