Darbeci Guaido’nun İsrail açıklaması


Venezuela’da kerameti kendinden menkul geçici devlet başkanı Juan Guaido, ülkesinin İsrail ile olan ilişkilerini düzeltmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

İsrail medyasına konuşan Guaido, Venezuela ile İsrail arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Guaido, Venezuela’daki Yahudi toplumunun ülkeye “büyük katkı” sağladığını belirtti.

“Çok mutluyum”

Guaido ayrıca “İsrail’le ilişkilerimizi düzeltmek için çalışmalara başladık. İsrail ile ilişkilerin istikrara kavuşturulması için yürütülen sürecin dorukta olduğunu bildirmekten dolayı çok mutluyum.” dedi.

Maduro Filistin’in yanında

ABD kuklası Guaido’nun İsrail aşkı gözler önündeyken, Venezuela’nın meşru devlet başkanı Nicolas Maduro ise Filistin’e verdiği destekle biliniyor.

İsrail Guaido’yu tanıdı

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendini”geçici devlet başkanı” ilan etmesinin ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı Filistin’in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yanında olduğu mesajını vermişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bu “jeste” karşılık vererek ülkesinin Guaido’yu Venezuela’nın “geçici devlet başkanı” olarak tanıdığını duyurmuştu.

Hugo Chavez’de Filistin’den yana

Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail’in 2008-2009’da Gazze’ye düzenlediği geniş çaplı saldırılara tepki göstererek Filistin’e desteğini açıklamıştı. Mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro da eski Devlet Başkanı Chavez’in izinden giderek Filistin’in yanında yer alan politikalar izledi.