Erdoğan’dan yeni açıklamalar


Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“ANKETLERDE CİDDİ MANİPÜLASYON VAR”

Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntemle sürdürüyoruz. Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart’ta şaşmayacak bir anket var.

BEKA SORUNU

Beka sorununu sadece genel seçimlerde değerlendirip ele alamayız. Yerelde de bir beka sorunu söz konusudur. Bizim şu anda yereldeki beka sorunumuzun neticesi 31 Mart’tır.

“EĞER DAVA ADAMIYSAN, İHANETİN OLMAMASI LAZIM”

Biz özellikle AK Parti olarak bu olaya dava olarak bakıyoruz. Eğer bir dava adamıysan, davaya ihanetin olmaması lazım. Görev verilir, yaparsın. Ama senden alınıp başkasına verildiğinde de “eyvallah” dersin. Sana da başka bir görev verilir. Böyle çok görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız olmuştur.

“AYRILANLARLA BİR DAHA YOL YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Değiştirirsin. Liderin de görevi budur. Adeta satranç gibi. Bunu o şekilde değerlendirmek lazım. Bugüne kadar o tür adımlar attık, ayrılanlar oldu. Bu ayrılanlarla bir daha yol yürümek mümkün değil. Ama biz onları kovmadık. Bizim tek bir derdimiz var. Millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Şu anda Meclis Başkanlığı’na Mustafa Şentop Bey geldi. Kendisi daha önce TBMM Başkanvekiliydi.

“BİZ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Aynı şekilde Binali Bey. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı konusunda “nasıl isterseniz” dedi. Biz sıradan bir parti değiliz. Güçlü bir partiyiz. Türkiye siyasetinde, bizim kadar parti hareketliliği olan bir başka parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur ve biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik.

“DAHA ÖNCE DE PARTİ KURANLAR OLDU, NETİCE BELLİ”

Parti kuracaklarmış, şu olacakmış bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli.

TANZİM SATIŞLAR

Sosyal devletin gereğini yerine getiriyoruz. Operasyon çekmeye çalışanlara cevabımızı verdik. Ekonomik bir suikastla karşı karşıya kaldık. Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın. Biz üreticinin karşısında değiliz. Kaybeden aracı ve simsarlar. Fiyatlar düşmezse uygulamaya devam ederiz.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Bizim arzumuz seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Seçim sonrası üzerinde duracağız. Artık bedelli daimi olarak var.