İnternetten tanzim satışları başladı


Bakan Turhan’ın “Tanzim satışları, Türkiye’nin milli pazar yeri platformu ‘www.epttavm.com’da başlatıyoruz.” sözlerinin ardından PTT AŞ vatandaşlara, internetten ürün teminine imkan sağlandığı açıkladı.

Açıklamada, proje kapsamında, tarım ürünlerinin vatandaşa ulaşması sürecinde yaşanan aracı hizmeti ücretlerinin ortadan kaldırılmasının amaçlandığına işaret edilerek, enflasyonla topyekûn mücadelede, vatandaşlara ekonomik fayda sağlamak için bu uygulamanın hayata geçirildiğinin altı çizildi.

AYNI FİYATTAN SATILIYOR

PTT’nin internet adresinde yer alan meyve ve sebzelerin tanzim fiyatlarıyla satılacağı belirtildi. Ürünler PTT Kargo ve Lojistik aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.

İLK ETAPTA 8 SEBZE VAR

İlk etapta salatalık, sivri biber, patlıcan, soğan, patates, domates, kırmızı biber ve çarliston biberin yer aldığı 8 çeşit sebze satışa sunuldu. satışların Ankara’nın ardından İstanbul ve diğer illere yaygınlaştırılacağının altı çizildi.

3 KG SINIRI VAR

Satışlarda, tanzim satış yerlerinde olduğu gibi 3 kilogram sınırının bulunduğu ve siparişlerin ertesi günü adrese teslim edileceği açıkladı.