CHP’li belediyenin TIR’ı YPG’de çıktı (ÖZEL)


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – ABD desteği ile son olarak Suriye’nin Deyr ez Zor kentinin doğusunu işgal eden YPG, üzerinde ”CHP İstanbul Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü” ibaresi bulunan tankerle görüntülendi.

Üzerinde “T.C. Maltepe Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sulama Aracı” yazan su tankeri.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Anadolu yakasında bulunan Maltepe ilçesinin, CHP’li belediyesi ibareli tanker, PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’den çıktı. 
Örgüte ait haber ajansı ANHA‘nın servis ettiği propaganda videosunda yer alan görüntülerde plakası çıkartılmış bir su tankeri görülüyor. Görüntülerde TIR sürücüsünün, kameraya selam verip, çalışmalarla ilgili bilgi verdiği görülüyor. Kameranın bu sırada özellikle TIR dorsesini kayda alması dikkatlerden kaçmıyor.


Kürtçe konuşmada ve kameranın diğer alanlarda yaptığı kaydın genelinde, görüntülerin Deyr Ez Zor‘da çekildiği anlaşılıyor. 

Kameraya konuşan tanker sürücüsünün ise “tanker park yerinde olduklarını, tankerin AKP’ye ait olduğunu” belirterek “Gördüğünüz gibi hiç bir şeye muhtaç değiliz” dediği görülüyor. Örgütün benzer araçlarla suyun yanı sıra yakıt da taşıyor olabileceği değerlendiriliyor. 

Bu aracın Türkiye’den bölgeye nasıl girdiği ise bilinmiyor. Ancak 2013’te IŞİD‘in Aynel Arap (Kobani) saldırıları sonrasında Türkiye’den bölgeye çok sayıda yardım gitmişti. 

Bu arada 2013’te MİT TIR’larının Adana’da durdurulmasıyla hükumeti “teröre destek verdiği iddiasıyla” hedef alan CHP’nin, bizzat kendi belediyesinde görevli hizmet aracının YPG‘ye çalışırken görüntülenmesi, ”partinin örgüte verdiği açık desteğin işareti” olarak değerlendiriliyor. 

MALTEPE BELEDİYESİ’Nİ KİM YÖNETİYOR 
Türkiye’de en büyük ikinci parti konumundaki laik ve seküler siyasi çizgideki Cumhuriyet Halk Partisi, laik Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal’in doktrinlerini’ ‘ilk edinmesiyle” biliniyor. Son yerel seçimlerde İstanbul’a bağlı Maltepe İlçesinin belediye başkanlığını kazanan CHP’li Ali Kılıç ise Maltepe Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yapan Kılıç, partinin Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğünü de yaptı. 
Resmi belediye sitesinde yer alan biyografisine göre Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini de yürüten Kılıç, Tunceli Pülümür nüfusuna kayıtlı bir alevi olarak biliniyor. 
Kılıç, Almanya’da görülen, Deniz Feneri Davası‘nın Türkiye kamuoyuna taşınması ve kamuoyu oluşturulması için yürüttüğü faaliyetlerle dikkat çekmişti. 
SABAH’ın 2014’te yayınladığı bir habere göre Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i Almanya’da BND ajanlarıyla bir araya getiren isim oldu. Yine aynı habere göre bu buluşmadan sonra Deniz Baykal’ı koltuğundan eden, kasedi Türkiye’ye servis eden isim, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’tı. Haberde Kılıç’ın, elindeki bu bilgileri kullanıp kendisini Mustafa Zengin’in yerine Maltepe Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterdiği de iddia ediliyordu. HABERYİRMİ

boşluk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir