Altılı ittifakın metnini büyükelçiye gönderen isim


Bakan Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik gündeme getirdiği ‘büyükelçi’ iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, Soylu’nun ifadelerinde geçen ‘büyükelçinin’ CHP’li Ahmet Ünal Çeviköz olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili Kılıçdaroğlu; Altılı toplantısından sonra ‘bir büyükelçini’ bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin. Problem 1: Bu iki büyükelçiden hangisi satış yaptı? Problem 2: Kime sattı?” ifadelerini kullanmış ve bu açıklamalar gündeme oturmuştu.

Bakan Soylu’nun gündem olan bu çarpıcı ifadeleri sonrası Kemal Kılıçdaroğlu sessiz kalmayı tercih etti ve konuyla alakalı halen daha bir açıklama yapmadı.

O BÜYÜKELÇİ TANIDIK İSİM ÇIKTI

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, bugünkü yasısında konuyla ilgili detayları tek tek yazdı. Soylu’nun “Sevgili Kılıçdaroğlu; Altılı toplantısından sonra ‘bir büyükelçini’ bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin” açıklamasındaki ‘büyükelçinin’ CHP’li Ahmet Ünal Çeviköz olduğunu açıkladı.

İşte Tamer Korkmaz’ın dikkat çeken yazısından ilgili bölüm;

“AB ELÇİLERİNDEN BİRİ”

Süleyman Soylu, dün bu mevzuyla ilgili bir ipucu daha verdi ve şöyle dedi:

“Mutabakat metninizi; yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz… Bir şifre daha verdim…”

Ezcümle:

Mister Kemal’in, Altılı Ganyan’ın ortak açıklama metnini “tashih” dahası “kontrol” için… AB üyesi ülkelerden birinin Ankara’daki büyükelçiliğine gönderdiği, deşifre edilmiş oldu!

-Hangi ülke olduğunu da, tez vakitte öğreniriz.

EMEKLİ MONŞER

Bakan Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na hitaben “bir büyükelçini gönderdin” diye bahsettiği bir başka büyükelçi daha var ki… Bu cümleden, onun CHP’li bir Emekli Büyükelçi olduğunu çıkarabiliriz!

-Peki, kimdir, o? -El Cevap: Ahmet Ünal Çeviköz!

Emekli olduktan sonra Radikal ve Hürriyet’te yazarlık yaptı… Sonrasında (2015) CHP’den siyasete girdi.

2018’de milletvekili seçildi ve CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu! 2020’deki kurultayda Parti Meclisi’ne giremedi. “Kontrollü” Kemal Bey, Çeviköz’ü bu defa “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı” yaptı.

-Neden? -Mister Çeviköz, Uncle Sam için “Bulunmaz Hint Kumaşı” gibidir de ondan!

Ayrıca… AB üyesi ülkelerin elçileriyle de “can ciğer kuzu sarmasıdır!”

ÜNAL FLAKE & JEFF ÇEVİKÖZ

Ahmet Ünal Çeviköz, öylesine bir Amerikancıdır ki; ABD’nin Ankara Büyükelçisinden farksızdır! CHP’nin emekli monşeri, mandacı zihniyetin günümüzdeki tescilli markasıdır.

Çok örneği var da, sadece bir misalle yetinelim: Mister Çeviköz, “Made in U.S.A” bir kuruluş olan German Marshall Fund’daki konuşmasında (Kasım 2020) şunları söylemişti:

–Biden’dan, Türkiye için “demokrasi” vurgusu bekliyoruz. –CHP iktidarında, S-400’leri iptal edeceğiz… –Türkiye, Libya’ya Silah Ambargosu içeren BM kararına uymadı. –KKTC’de kapalı kent Maraş’ın açılmasını istemiyoruz. –Türkiye Suriye’den çekilmeli; Suriye’deki Kürtlerle ilişkiler geliştirilmeli. –Transatlantik birlik yeniden inşa edilmeli. Bu, Türkiye’yi NATO’ya geri getirecektir!

İHANETİN ŞAHİKASI

Tüm bunlar, ne manaya geliyor? -Şayet, Zillet’in büyük ortağı CHP iktidara gelirse, Türkiye’nin anahtarlarını ABD’ye ve de AB’ye teslim edecektir! Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin derin misyonu işte budur.

Türkiye’ye ihanet hangi istasyona varmış; şöyle bir düşünün: Altılı Ganyan muhalefetinin Big Brother’ı CHP… Toplantının ortak metnini, bir AB büyükelçisine onay, kontrol ve tashih (düzeltme) için gönderiyor!

CHP; mandacılığın, işbirlikçiliğin, iliştirilmişliğin veya yerleştirilmişliğin zirvesine çıktı!

“İKİNCİ” KEMAL

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay… Sözcü yazarı Uğur Dündar’ın geçen haftaki TV programında uçuşa geçti ve aynen şöyle dedi: “Bugün bir başka Kemal çıktı; CHP ailesine ‘ilk hedefiniz iktidardır, ileri’ komutunu verdi…” Seçmenlerini, işte böyle narkozluyorlar!

Peki, bunlara iktidar vaat eden (Aralık 2019) kimdi? -“Ben bir Siyonistim” diyen Joe Biden!

İŞTE CEVAPLAR

Finalde, İçişleri Bakanı Soylu’nun Kemal Bey’e yönelttiği “Hangi Büyükelçi satış yaptı? Kime sattı?” suallerine dönelim… “Satış” kısmının şifresini çözebilmek için şunları hatırlayalım: *Bir süre önce İngiltere ve ABD Büyükelçileriyle görüşen Ekrem İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun veya bir başkasının değil kendisinin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini” istiyor! *Kasetdaroğlu ile İmamson arasında alttan alta bir çekişme yaşanıyor. *Türkiye’deki Büyük Sermaye sınıfı yani Batıcı Kompradorların -şu an için- aday olarak İmamson’u tercih edecekleri anlaşılıyor. *Altılı Ganyan’ın ortak metnini tashihe götüren Batıcı Mr.Ünal Çeviköz’ün Komprador Burjuvazinin mutemet elemanı olduğunu, tüm bunlara ekleyelim!

Yani, nedir? -Cevapları bulduk, galiba!