Afgan pro-vakatör ile ilgili gerçek ortaya çıktı


Sosyal medyadan yayınladığı videolarda ülkemize ve Türk kadınlarına ha’karetler yağdırarak büyük tepki çeken Afgan Sunatullah Saadat’ın, Türkiye’de Afgan derneklerinin internet sitelerini yönettiği ortaya çıktı.

2020’NİN BAŞLARINDA GELDİ

Afganistan’da farklı medya gruplarında çalışan Sunatullah Saadat, 2020’nin başında kaçak yollardan Türkiye’ye geldi.

Amacı Avrupa’ya gitmekti. İstanbul’da bulunduğu süre içinde bazı Afgan STK’larla temas içinde bulundu. Afgan-Türk İşadamları Derneği Başkanı ve Afganistan Dernekler Federasyonu kurucusu İzzet Saddat ile tanıştı.

Sunatullah Saadat, bir süre sonra da bu dernek ve federasyonların sosyal medya hesaplarını yönetmeye başladı. 5 ay önce ise yine iş insanı İzzet Saddat’ın yardımı ile Özbekistan’a gitti.

SAAADAT’A AİT DÖKÜMANLAR YAYINDAN KALDIRILDI

Afgan gazeteci Sunatullah Saadat’ın Türkiye’yi hedef alan ha’karet dolu sözlerinin infial yaratmasının ardından, Afganistan Dernekler Federasyonu’nun sosyal medya hesaplarında bulunan ona ait geçmişte çekilmiş videolar da yayından kaldırıldı.

AFGANİSTANLI BAŞKAN: BU ADAMIN SÖZLERİNİ KABUL ETMİYORUZ

Afganistanlı Dernekler Birliği Genel Başkanı Mehmet Akmurat ise, yaptığı açıklamada, Sunatullah Saadat’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu video bizi ve Türk milletini derinden üzmüştür. Böyle bir durum kabul edilemez. Türkiye Afganistanlı göçmenlere kucak açmıştır. Bunu unutmamak lazım. Hiçbir Afganistanlının Türk insanına ve makamına ha’karet etme hakkı yoktur.”

AFGAN PRO’VOKATÖR ABD İLE HAREKET EDİYOR

Afgan pro’vakatörün ABD ile birlikte hareket ettiği biliniyor. İşgalci ABD kuvvetlerine tek kelime etmeyen ve ABD basınına demeç veren pro’vakatör gazeteci söz konusu Türkiye oldu mu ağzına geleni söylüyor.