Maduro halkı sokaklara çağırdı


Venezuela’da her yıl 4 Şubat’ta kutlanan Ulusal Onur Günü’nde konuşan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Barış için askeri müdahaleye karşı” başlıklı bir imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Maduro halkını hem imza kampanyası için hem de olası bir askeri müdahale için sokaklara davet etti.

Burada Venezuela’ya yönelik müdahaleye karşı imza toplanacağını aktaran Maduro, daha sonra toplanan imzaların ABD Devlet Başkanlığı Sarayına (Beyaz Saray) gönderileceğini bildirdi.

“VATANIMIZI CANIM PAHASINA KORUYACAĞIM”

Maduro, Venezuela’yı canı pahasına koruma yemini ederek şunları söyledi “Her zaman onur ve bağımsızlık hedeflerine bağlı olacağıma, tehdit altındaki vatanımızı canım pahasına koruyacağıma ve halkın zaferiyle barışı getireceğime yemin ederim. Vatanımızı asla teslim etmeyeceğiz, asla silahlarımızı ne ‘Yankee emperyalizmi’ karşısında ne de başka bir küstah tehdit karşısında bırakmayacağız.”

“NÖBETE DAVET EDİYORUM”

Halkı Amerikan destekli darbe girişimine karşı nöbet tutmaya çağıran Maduro, Venezuela’ya karşı şiddetli bir psikolojik savaşın açıldığının altını çizdi. Maduro ayrıca İspanya’nın Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu tanımasına ilişkin, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez hakkında, “İki elin kanda olacak, her zaman ellerinde kan lekesi olacak. Tarih, seni, Donald Trump’ın savaş yanlısı ve müdahaleci politikasına hizmet eden bir başbakan olarak hatırlayacak.” mesajını gönderdi.