Mete Yarar meşhur fotoyu yorumladı


Bilindiği gibi, kısa süre önce ABD Donanması’na ait resmi Twitter hesabının, profil fotoğrafını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçen ABD savaş gemisi yapması dikkat çekmiş ve bu hamle eleştirilerin hedefi olmuştu. Güvenlik uzmanı Mete Yarar, ABD’nin bu hamlesini yorumladı.

Mete Yarar bu konuya farklı bir pencereden yaklaşarak, ABD donanmasının tepki toplayan bu hamlesinin çok da ciddiye alınmamasını ve gülünüp geçilmesi gerektiğini söyledi.

Mete yarar programda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü koydular, güzel bir fotoğraf öyle söyleyelim. Türkiye tehdit edilecek bir ülke değil. Türkiye’yi neyle tehdit edeceksin işgalle mi tehdit edeceksin! Yani türkiye, ne Afganistan, ne Irak, ne başka şey, bu coğrafyada tehdit edebilecek değil, dünyada tehdit edebilecek bir ülke görmüyorum!

Ben Türkiye’yi şöyle söylüyorum; altına da kendime özgüvenli şöyle yazarım; “Çok teşekkür ederim Türkiye’in reklamını yaptığınız için…”

Evet kafalarında bir sürü şey olduğunu biliyoruz ama bir fotoğraftan değerlendirmeden önce bakılacak onlarca daha şey var; 15 Temmuz var, 15 Temmuz’un arkasındaki FETÖ örgütüne destek var…

Türkiye işgal edilemeyecek kadar büyük bir ülke! Milyarlarca Müslüman’ın duasını alan desteğini alan yüz milyonlarca Türk’ü farklı farklı coğrafyalarda yaşatan vatan sevgisi ve imanıyla yanan bir ülkeden bahsediyoruz.

Bir tane fotoğrafla korkutulacak bir ülke değiliz biz.”