DW Türkçe’nin Çerkes Provokasyonu


Alman yayın organı Deutsche Welle Türkçe’nin hazırladığı ‘Çerkesler en çok Türkiye’de asimilasyona uğradı’ haberine Türkiye’de yaşayan Çerkeslerden sert tepki geldi. Çerkesler “Biz Çerkes’iz, bizden hain çıkmaz” cevabını vererek Türkiye’ye rahat olduklarını söyledi.

Alman istihbarat aparatı Deutsche Welle (DW) Türkçe, bugün hazırladığı provokasyon kokan haberinde Çerkeslerin Türkiye’de asimilasyona uğradığını ileri sürdü.  Çerkeslerin, dünyada 40’tan çok ülkede yaşadığı belirtilen haberde “Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye’dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da Türkiye’dedir” açıklamasında bulunuldu.

ÇERKESLER ASİMİLASYONA UĞRADI’ ALGISI

Haberde geçen provokatif ifadelerde ayrıca, “Çerkesler kültürlerini kaybetmemek için uğraşıyor. Teşvik etmek lazım, yoksa yakın bir gelecekte Çerkes dili ve kültürü yakın bir gelecekte yok olacak.” açıklamalarına yer verildiği gözlendi.

ÇERKESLERDEN SERT TEPKİ

Deutsche Welle Türkçe’nin yalan haberi sonrası Çerkeslerden sert tepki geldi.  Çerkesler, Alman basın organının Türkiye’ye yönelik söylemlerini asla kabul etmediklerini belirtti.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ALEYHİNE TÜM OLUŞUMLARIN KARŞISINDAYIZ”

Çerkesler “Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli birlik ve beraberliği aleyhine tüm oluşumların karşısındayız”  açıklması yaptıktan sonra sözlerine “Biz Çerkes’iz, bizden hain çıkmaz.” diyerek devam ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniversitelerde Çerkes bölümleri açmış, Çerkesçe dersleri okutulmaya başlanmıştı.