A Milli Takımın Güçlü Rakipleri


A Milli Takım’ın, 2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ile eşleşti. Millilerimizin Alman Teknik adamı Stefan Kuntz kuraların ardından “Neler yapabileceğimizi göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu son maçında A Milli Takımımız, Karadağ’ı deplasmanda yenerek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turuna katılmaya hak kazanmıştı.

Ay-Yıldızlı takımın günlerdir merakla beklenen rakibi açıklandı.

“PORTEKİZ’İ İSTEMEM” DEMİŞTİ

Stefan Kuntz eşleşmeden önce “Büyükannemin söylediği bir söz var, etki edemeyeceğiniz şeylerle alakalı fazla düşünmemeniz lazım. Rakiplerimizin hepsi güçlü. Statü gereği ilk maçı deplasmanda oynayacağız. İlla ki bir yorum yapılacaksa, Portekiz ve İtalya deplasmanlarına gitmemeyi tercih ederim” demişti.

Kuntz’un korktuğu başına geldi. Millilerimiz Portekiz’i elediği taktirde İtalya – Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Yani Türkiye’nin Dünya Kupası’na gidebilmesi için muhtemelen hem Portekiz’i hem de İtalya’yı elemesi gerekiyor.

KUNTZ: GÖREVE GELDİĞİMDEN BERİ GÖRDÜKLERİM UMUT VERİYOR

Öte yandan Portekiz ile olan eşleşmeyi değerlendiren Kuntz, Türkiye’nin de içinde bulunduğu “C Yolu”nun en zor grup olduğunu söyledi. Kuntz, “Buraya kadar geldik, bundan sonra da neler yapabileceğimizi göreceğiz hep beraber” açıklamasında bulundu.