WordPress için Gelişmiş Haber Botu


İçerik Yönetim Sistemleri (CMS) arasında en popüler ve lider konumda olan WordPress, haber sitesi açmak isteyenler için sorun çözümlerinde topluluk desteğine ve ekonomik açıdan birçok avantaja sahip olması bakımından yazılım olarak lider olarak önümüze çıkmaktadır.

2021 yılında dünyada her 100 siteden 42’si WordPress’i tercih etmektedir. Bunun en büyük sebebi yukarıda da belirttiğimiz gibi çok geniş bir topluluk desteği olması yanı sıra tema ve eklenti bakımından da dünyanın en büyük çözüm alanına sahip olmasıdır.

Haber sitesi sahiplerinin de çoğunlukla tercih etmiş olduğu WordPress yazılımı için en büyük handikap, haberlerin temini, sisteme girilmesi ve yayınlanması sürecidir. Bu konuda özellikle otomatik haber bulma ve yayınlama işlemleri için haber botu eklentileri / yazılımları kullanılmaktadır.

Haber Botu yazılımları arasında da en gelişmiş haber botu çözümü olarak karşımıza WBots çıkmaktadır. WBots haber sitesi sahiplerine uçtan uca çözümler sunmaktadır. Bunlardan bazılarını maddeler halinde sıralamak gerekirse;

  • En Popüler Haber Kaynaklarının Takibi
  • Haberlerin istenilen formatta kalıplar ile düzenlenebilmesi
  • Haber metinlerinin gelişmiş modüller ile istenilen şekilde özgünleştirilmesi
  • Haber resimlerinin gelişmiş resim özgünleştirme modülü ile özgünleştirilebilmesi
  • Haberlerin bir çok dile otomatik olarak çevrilebilmesi
  • Haberlerin zaman ayarlı bir şekilde siteye gönderilebilmesi
  • Haberlerin taslak olarak veya direkt yayınlanacak şekilde siteye gönderilebilmesi
  • Benzer haberlerin otomatik olarak tespiti ve ilk gelen benzer haber harici diğer haberlerin otomatik olarak silinmesi

Yukarıdaki maddeler wordpress haber botu sistemlerinin çoğunda bulunmazken WBots kompleks bir çözüm sunarak bu ve benzeri bir çok modülü kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Tabii bu kadar güzel özelliğin yanı sıra yapılan işlemlerde haber sitesi sahiplerini haber toplama ve bunları yayınlama işlemlerinde uyarmamız gereken bir husus var. WordPress haber botları kullanan web sitesi sahipleri, haber kaynaklarındaki sitelerin telif maddelerini detaylıca okuyarak bu maddeler uyarınca haber toplamaları gerektiğini unutmamalıdırlar.  Ayrıca; mail ile ilgili kaynak sitelerden izinler alarak; WBots ve benzeri yazılımlar yardımıyla örneğin yazı sonuna otomatik kaynak linki ekleme, haberin belirli bir kelimeye kadar kısaltarak yayınlama gibi özellikleri de alınan bu izinler doğrultusunda kullanmalıdırlar. Aksi halde telif ile ilgili sorun yaşanabilir.