‘Zorla yapacak değiliz’ deyip açıkladı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’da Hacı Harun Ekşi Camii’nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Unutulmamak istiyorsak ya bu tür eserler inşa edeceğiz ya hayırlı evlatlar yetiştireceğiz. Bunlar kaldığı sürece bizler unutulmayız. Ben daha farklı bir şey söylemek istiyorum. namazımızı kıldık camiden çıkarken bir kardeşimiz yanıma yaklaştı.

“ZORLA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAK DEĞİLİZ”

Hani bizim bir kentsel dönüşüm tezimiz var ya. Malum buralarda kentsel dönüşüm kapsamı içinde olan yerler. Bizim zorla bir kentsel dönüşüm çalışmamız yok. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı.

“BENİ, BAKANLARI DEĞİL, MÜTEAHHİDİ DİNLİYORSUNUZ”

Bazı müteahhitler diyormuş ki “ben yüzde 60’ını yüzde 70’ini alırım, sizi de kapıya koyarım.” Müteahhidin dediği geçerli değil ki. Cumhurbaşkanı’nın, bakanların, belediye başkanının dediğini dinlemiyorsunuz, müteahhidin dediğini dinliyorsunuz. Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz. Böyle bir sıkıntı olduğu anda siz muhtara, belediye başkanına durumu bildirin. Ben burada komşunuzum zaten. Gelin bana bildirin. Böyle bir şey yapamayacaklarını görün. Siz Bizim en büyük derdimiz buraları en güzel şekle nasıl getiririz.

Buradan ne plan var ne proje var. Allah göstermesin buralarda yarın bir gün deprem olursa ve bu depremden sonra hazmedemeyeceğimiz neticeler olursa ne yaparız o zaman.

“ONLARI DEĞİL, BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZİ DİNLEYİN”

Kime ah edersiniz? Yine bana ah edersiniz. Allah korusun bir zelzele bir deprem faturası bize çok ağır olur. Kentsel dönüşümde müteahhide değil bizim söylediklerimizi dinleyin.