Erdoğan’dan yeni açıklamalar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülke TV – Kanal 7 ortak canlı yayınında, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Gazeteci Turgay Güler’in sorularını cevaplıyor…

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Yeni Zelanda’daki Müslümanlara te-rör sal-dırısı
Bu olay bireysel değil, örgütlü bir olaydır. 50 insan ibadet esnasındayken şehit ediliyor. Bizim ülkemizde biz böyle şeylere müsaade etmedik. Her türlü tedbiri aldık.

50 Müslüman orada şehit ediliyor, bunların cezası, azami 15 yıl olacak. Böyle bir şey olabilir mi Bu kabul edilebilir mi?

“Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor”
Bu olayda Avrupa’nın sesi çıktı mı Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor.

Bu dangalağın böyle bir manifesto yazması mümkün değil. Bunun arkasında bir kurul var. Bunu bulmuşlar, hazırlayıp eline vermişler. Burada benim ülkemin adı geçiyor, şahsi olarak benim adım geçiyor, Ayasofya’nın da adı geçiyor. Geri alacakmış Ayasofya’yı, sıkıysa geri al.

Beka meselesi
Beka meselesinin ne olduğunu bizim, milletimize anlatmamız lazım. YPG/PYD’nin te-rör koridoru ilan ettiği yer bizim sınırımız değil mi? Kilis’e, Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya roketlerle, havanlarla yapılan sal-dırıları beka meselesi olarak görmeyeceğiz de neyi göreceğiz? Biz bunlara “iyi yapıyorsunuz, hoşgeldiniz” mi diyeceğiz? Buna hakkımız var mı?

Bay Kemal “YPG bize mi sal-dıracak” diyor. Daha ne yapacak? Sal-dırdı bile.

“Eğer o yarma harekatını yapmasaydık…”
Eğer biz o te-rör koridorunu kapatmamış olsaydık, Afrin’den ve Cerablus’tan yarma harekatımızı gerçekleştirmemiş olsaydık, bugün bizim güney sınırımız tamamen te-röristler tarafından işgal edilmiş olacaktı. Ama şimdi biz oraları güvence altına almış olduk.

(ABD) Bunlar öyle bir noktaya getirdiler ki, o gece helikopterlerle sandıklar içinde Kobani’ye mühimmatı indirdiler. Benim Kürt kardeşlerim bazen diyor ya “Türkiye bize sahip çıkmıyor” diye. Kobani’den gelen yaklaşık 300 bin kardeşim Türkiye’de. Bunu nereye koyacağız?