Yeni Zelanda sal-dırısının deşifresi


İslam dünyasını ayağa kaldıran Yeni Zelanda’daki cami saldırılarının arkasında acaba hangi güçler var? Takvim yazarı Ergün Diler saldırının deşifresini yaptı…

Diler’e göre saldırının arka planında Amerika ve Çin hesaplaşması ve İslam düşmanlığı var. Bilindiği üzere CIA Kanada’da Huawei’nin patronun kızını tutuklatmıştı. Diler o olayı şu sözlerle açıkladı;

“Çin’in dünyayı dinlemek, borsaları gözlemek, konuşmaları kaydetmek, trafiği görmek için büyük ümit bağladığı HUAWEI saldırı altındaydı. 5G teknolojisiyle olan biten her şeyi bilecekti.”

Peki Çin’in buna karşılığı ne olacaktı. Bir karşılık vermesi gerekiyordu. Diler devam ediyor…

“Bu arada tesadüf işte BOEING 737 8 MAX düştü! Çin hem uçakları yasakladı hem hava sahasını bu uçaklara kapattı. Türkiye de İran da! 50 ülkede bu uçaklar yere inmişti! Çin HUAWEI’ye yapılan saldırıya BOEING üzerinden cevap veriyordu. VE SAFLAR NETLEŞİYORDU! Türkiye ÇİN’in yanında yer alıyordu!”

Yeni Zelanda son ana kadar direndi. Boing’leri yasaklayacağı konuşuluyordu… Yeni Zelanda saf değiştirip Pentagon’un karşısındaki Rotschild ailesinin tarafına geçmek üzereydi. Ve asıl önemlisi Yeni Zelanda ABD’nin müthiş önem verdiği THE FIVE EYES projesinden Rotschild ailesinin bastırmasıyla vazgeçmişti bile.  Herşey üst üste geliyordu ABD için…

THE FIVE EYES NEDİR?

Five Eyes (Beş Göz) dediğimiz yapı dünyanın en gelişmiş istihbarat ağıdır. Bir nevi “İngilizce konuşan devletlerin ortak istihbarat ağı” statüsündedir. Bu yapının merkezi Yeni Zelanda’da.. İstihbarat ağının içinde Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya da yer alıyor..

VE SONRA…

Yeni Zelanda’nın bu hamlesinden sonra cuma günü kat-liam yaşandı. Ergün Diler’e göre Yeni Zelanda mesajı aldı ve bu yapıdan asla ayrılmayacak.

NEDEN CAMİLER SEÇİLDİ?

İstihbarat örgütleri bir taşta birden fazla kuş vurmayı sever. Bu saldırıyla birlikte İslam dünyasına akılları sıra mesaj vermeyi de planladılar. Türkiye, İstanbul ve Erdoğan anahtar kelimeleri kasıtlı olarak seçildi. İslam dünyasının bayraktarlığını yapan ve ABD’den bağımsız olarak Çin’in İpek Yolu projesini destekleyen Ankara yönetimi saldırının manifestosunda bilerek hedef alındı. Tarrant aslında sadece gözü dönmüş bir deli değil, aynı zamanda küresel güçlerin piyonluğunu yapan sadist bir te-rörist.