Türk milleti ve Erdoğan’a bunları dedi


İs-rail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “İs-rail sadece Yahudilerin ulus devletidir” sözleri kriz çıkarmış, Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Netanyahu’nun bu sözleri kınanmıştı. Netanyahu, bu kınamaya cevap olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hedef alan skan-dal ifadeler kullanmış ve “Erdoğan, on binlerce siyasi muhalifi cezaevine atan, Kürtlere soy-kırım uygulayan ve Kuzey Kıbrıs’ı işgal eden bir diktatör ve bana, İs-rail devletine, İs-rail ordusuna demokrasi ve savaş etiği hakkında öğütler veriyor. Şaka gibi. O sadece bizden tüm dinlere ve insan haklarına saygıyı öğrenebilir” demişti.

Erdoğan ise bu sözlere, “Ey Netanyahu sen kendine gel kendine. Sen za-limsin. Kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme. Biz hiçbir Museviye zul-metmedik. Bunların hesabını uluslararası camiada soracağız” diye karşılık vermişti.

OĞLUNDAN SKAN-DAL SÖZLER

İs-rail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, sosyal medya hesabı Twitter’dan Türk milletine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler etti.

Babasının attığı tweeti alıntılayarak, Türk milletini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Yair Netanyahu şu ifadeleri kullandı: “Ona, İstanbul’un adının Konstantinopol olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu’nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soy-kırım yaptı. Onlar etnik olarak bütün hristiyanları küçük Asya’dan (Anadolu) temizlediler.”

Haber7