Hapis cezası aldı


Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 13 Ocak günü ‘Yeni kuşak türbanlılar’ başlıklı çirkin bir yazı kaleme almıştı. Yazıda böşörtüsü takan kadınlara hakaret eden Özgentürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatılmıştı.

AŞAĞILIK YAZIYI SAVUNMUŞTU

Özgentürk, Sümerlilerden örneklerle başörtülülere hakareti aklamaya çalıştı. Cumhuriyet yazarı, yazıyı öğrencileri için yazdığını iddia etmişti.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda Cumhuriyet yazarı hakkında iddianame düzenlemişti. Hazırlanan iddianamede, başörtüsü takılması eyleminin fa-hişelere mahsus bir davranış biçimi olduğu imasında bulunarak dini inanç ve gereği halkın belirlediği bir kesimini aşağılama kastı ile hareket ettiği anlatılmıştı.

1 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Sabah’ın haberine göre; 3 yıla kadar hapsi istenen Özgentürk hakkında bugün karar çıktı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Özgentürk 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İşte Özgençtürk’ün yazısındaki skandal ifadeler:

“FA-HİŞELİK YAPAN KIZLARIN…”

“Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kuran’da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fa-hişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum. İlk baş örtünme onlarda, ardından Yahudiler de bu geleneği değiştirerek almışlar ve kiliselerde yaşayan rahibelerin bu biçimde örtünmeleri herkes tarafından kabul edilmiş.”

.