Aleviler de harekete geçti


Perinçek, Ekrem İmamoğlu’na da çağrı yaparak “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Aleviliği ayrı bir din gösteren o fitneci resmi derhal toplamalı ve kamuoyu önünde düzeltme yapmalıdır” dedi.

‘BU BİR AMERİKAN PROJESİDİR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara gönderdiği kitapla ilgili yazılı açıklama yaptı. Perinçek, “Alevi vatandaşlarımız Müslümandır, Aleviliğin İslam dışı başka bir din olarak görülmesini kesinlikle kabul etmezler. Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Bu bir Amerikan projesidir.” ifadesini kullanan Perinçek, Alevi vatandaşların Muhammedi ve Müslüman olduğunu vurguladı.

Perinçek, “Sonuç itibarıyla Türkiye’nin içine girdiği bu koşullarda, ABD’nin hesabına bazı sonuçlar üretme hayalleri var, planlar var, fesatlar ve fitneler var. Türkiye bugün ayrışmayacaktır, kenetlenecektir.” açıklamasını yaptı.

Kitaptaki çizim, “Alevilik çocuklara İslamiyetten ayrı bir dinmiş gibi gösteriliyor” eleştirilerine neden oldu.

TÜRKMEN ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesince 23 Nisan’da çocuklara gönderilen hediye kolileri içindeki kitapta Aleviliğin ayrı bir din gibi resmedilmesinin, Alevileri incittiğini belirtti. Özdemir, vakıf olarak pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ekrem İmamoğlu hakkında halkı kin ve nefrete sürüklediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Özdemir “Bir din alimi değil, bir Alevi dedesi değil. Şu zor günlerimizde, bütün insanlarımızın evde oturduğu dönemde herkes sağlığıyla uğraşırken, bu yapılanlar çok yanlıştır” diye konuştu.

“ALEVİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ”

Özdemir, CHP yetkililerinden gerekeni yapmalarını, İmamoğlu’ndan ise Alevilerden özür dilemesini beklediklerini belirtti. Genel Başkan sözlerini İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek noktaladı.