Sosyal medyayı birbirine kattılar


Ankara’da üç kişinin sal’dırısına uğrayan 20 yaşındaki Barış Çakan hayatını kaybetti. Bunu fırsat bilen te’rör örgütü sempatizanları sosyal medyada Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öld’ürüldüğünü iddia ederek devleti suçlayıp sokağa dökülme çağrıları yapmaya başladı.

ABD’de siyahi bir vatandaşın polis tarafından öld’ürülmesinin ardından başlayan  protesto gösterilerini fırsat bilen te’rör örgütü PKK yandaşları Kürt kökenli vatandaşları sokağa dökmek için düğmeye bastı.

Başkent Ankara’nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde ‘müzik dinleme’ tartışması nedeniyle ci’nayet işlendi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ci’nayetin Kürtçe müzik nedeniyle değil ezan okunduğu sırada müzik dinlenmesi nedeniyle çıkan tartışma sonucu yaşandığı açıklandı. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Haftasonu Ankara’da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinlenmesi üzerine iki grup arasında tartışma çıktığı ve Kürtçe müzik dinleyen gencin öld’ürüldüğü iddia edilmiştir. İddiaların aksine dinlenen müzik Kürtçe değildir. Ve ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri ikaz eden vatandaşımız, göğsünden yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. Haliyle anlatıldığı gibi hayatını kaybeden müzik dinleyen değil, müzik dinleyenleri uyaran vatandaşımızdır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Bu ci’nayeti fırsat bilen HDP başta olmak üzere te’rör örgütü yandaşları ve diğer marjinal sol gruplar ci’nayetin Kürtçe müzik dinlendiği gerekçesiyle yaşandığını iddia ederek tehlikeli bir provokasyona girişti.

Twitter’da ‘İsimsizler Hareketi’ isimli fake bir hesaptan başlatılan provokasyon girişiminde #Ka’tilAKP hastagi açılarak te’rör örgütü sempatizanlarına sokağa dökülme çağrıları yapılıyor.

Devleti ‘te’rör örgütü DAEŞ ile yanyana getirme küstahlığında bulunan te’rör sempatizanları Başka Recep Tayyip Erdoğan’ı DAEŞ’li te’röristlere benzettikleri görselleri de paylaşıyor.

HDP ise söz konusu provokasyonun başını çekiyor. HDP’li Remziye Tosun Twitter hesabından açıklamalar yaptı. Tosun “Ankara’da Kürtçe müzik dinleyen Barış Çakan adlı genç kalbinden bı’çaklanarak öld’ürüldü. Kürd’ün diline, tarihine, kültürüne, doğasına, mezar taşına; kısacası her şeyine düşmansınız!!! Bu düşmanlık sizin sonunuz olacaktır… Faşistsiniz faşist!!!” yazdı.

ABD’deki siyahi ayaklanmanın hemen ardından Ankara’nın göbeğinde işlenen manidar ci’nayeti fırsat bilerek te’rörü hortlatmaya çalışan sosyal medya te’röristlerine karşı İçişleri Bakanlığı’nın gerekli adımları atması bekleniyor. Yeni Akit