Yks’deki Mabel Matiz sorusu nasıldı, insanlar bunu aratıyor


YKS’de Mabel Matiz sorusu nasıldı? sorusu YKS sonrası gündem olan Mabel Matiz sorusunu merak edenler tarafından sorgulanıyor. 2020 YKS sonrası ilk yorumlar gelmeye başladı. YKS’ye giren adaylar sosyal medyada YKS’de sorulan Mabel Matiz sorusunu merak ediyor? İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Adaylar YKS sonrasında sınav sorularını tartışmak için sosyal medyaya yöneldi. YKS’nin en çok konuşulan sorusu ise Mabel Matiz sorusu oldu.

Üniversite sınavı ardından Mabel Matiz etiketi sosyal medyada gündem oldu. TYT’de Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu.

Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor. Soru ardından internet üzerinden Maya albümündeki şarkılar ve Fırtınadayım şarkısı konuşulmaya başlandı.

Üniversite giriş sınavı YKS’nin ilk oturumu TYT bugün gerçekleştirildi. Adaylara, Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi. 165 dakika süren YKS’de adaylar geleceklerini belirleyecek sınavı geride bıraktı.

Adaylar YKS sonrasında sosyal medyada soruları tartışıyor. Bazı sorularda zorlanan üniversite adayları, sınavla ilgili genel yorumları sosyal medyadan takip ediyor. Sosyal medyada özellikle Türkçe paragraflarından biri olan Mabel Matiz sorusu konuşuluyor.

TYT ile alan bölümler hangileri?

Aşçılık’tan Çocuk Gelişimine, İlk ve Acil Yardım’dan Vergi ve Muhasebe Uygulamalarına kadar TYT ile alan pek çok bölüm mevcut. Belli başlı bölümleri şu şekilde sıralayabiliriz: Bilgisayar Programcılığı Aşçılık Anestezi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Optisyenlik Radyo ve Televizyon Programcılığı İlk ve Acil Yardım Bilgisayar Programcılığı Fizyoterapi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Çocuk Gelişimi Diyaliz İş Sağlığı ve Güvenliği Ağız ve Diş Sağlığı Odyometri İç Mekan Tasarımı Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bankacılık ve Sigortacılık