‘Böyle giderse Türkiye karşısında ayakta kalamayız’


Xronos Yunan sitesinde Anastasios Lavrentzos imzalı makalede Türkiye’nin bölgede yükselen potansiyeline dikkat çekildi.

“Türkiye’nin jeopolitik potansiyeli büyüyor”
Türkiye’nin jeopolitik potansiyelinin sürekli büyüdüğü belirtilen makalede “Türk iktidarının yükselişi, demografik büyümeye, bunun sonucunda ortaya çıkan endüstriyel kalkınmaya dayanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Libya’da gelişmeleri tersine çevirdi
“Bugün Türkiye, Libya ve Suriye’deki gelişmelerin düzenleyicisi oldu. Özellikle Libya’da, gelişmeleri tersine çevirmeyi başardı. Aynı zamanda Türkiye, Somali’den Arnavutluk’a ve Tunus’tan Pakistan’a özel ilişkiler ağı kuruyor.”

“Türk ekonomisi dinamik büyüme yolunda”
Türk ekonomisinin dinamik bir büyüme yolunda ilerlediği vurgulanan yazıda Türkiye’nin açık piyasa modelinin ardından ihracatını arttırdığına işaret edildi.

“Türkiye bölgede büyük bir güç”
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de büyük bir güç haline gelmeyi hedeflediği belirtilen makalede “Türkiye bu hedefi onlarca yıldır metodik olarak destekliyor” ifadesi kullanıldı.

Atina ne yapıyor?
“Ya Atina? Atina bunca yıldır ne yapıyor? İflas edene kadar Olimpiyatlar ve bayındırlık işleri yapar. Avrupalı ortaklarının borç kolonisi haline geldi. On yıldır iflas ediyor. Silahlı kuvvetlerini itibarsız bırakıyor. Yurtdışında yarım milyon eğitimli Yunan çocuğunu dışarı atarak ihtiyacı olan değerli insan kaynaklarını kaybediyor”

“Böyle giderse Türkiye karşısında ayakta kalamayız”
Atina’nın gerçeklerle yüzleşmek zorunda olduğunu vurgulayan makalede “Böyle bir ülke, böyle bir komşu karşısında ayakta kalamaz. Yani zihniyet ve politikada köklü bir değişim zamanı.” denildi.