Aliyev duyurdu 27 yıllık hasret bitti


27 yıllık hasret sona erdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fuzuli kenti ile Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köylerinin işgalden kurtarıldığını tüm dünyaya duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği operasyon ardından ulusa seslendi. İlham Aliyev, Ermenistan’ın sivilleri hedef alarak insanlık suçu işlediğinin altını çizdi.

“HALKIMIZIN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR”

Aliyev, açıklamasına şu sözler ile devam etti: “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Ermenistan yönetiminin faşist amacını gösterdi. Ermenistan her gün şehirlerimize a-teş açıyor. Vatandaşlarımızı öld-ürüyor. 2 binden fazla ev zarar gördü. Ermenistan yönetimi savaş suçu işliyor. Balistik fü-ze sistemleriyle sivilleri vurmak savaş suçudur.

“FUZULİ KENTİ İŞGALDEN KURTARILDI”

Fuzuli kentiyle birlikte Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köyleri Ermenistan işgalcilerinden kurtarıldı. Biz bütün kentleri yeniden kuracağız. O kentlere hayat vereceğiz. Bugün artık Fuzulililerin kentleri kurtarıldı ve onlar orada yaşayacaklar, oraya hayat vereceğiz.

“FUZULİ OPERASYONU SAVAŞ KİTAPLARINA GİRECEK”

“Fuzuli operasyonu savaş kitaplarına girecek. Azerbaycan ordusu büyük savaş kabiliyeti ve teknik imkana sahip bir ülkededir. Bugün tarihi bir gündür. Bütün Azerbaycan halkı tarihimizin en parlak sayfasını birlikte yazıyor. Birlik olarak bu tarihi yazıyoruz. Bu anları sabırsızlıkla beklerken hayattan göç eden mültecilerimizin eminim ki ruhu şad olmuştur.”