Cuma namazı kısıtlamada kılınacak mı


Yılbaşı öncesinde başlayacak ve 2021 yılının ilk gününün ardından da devam edecek sokağa çıkma kısıtlamasının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Merak edilen önemli bir konu da kısıtlamanın devam ettiği 1 Ocak Cuma günü camilerde Cuma namazı kılınacak mı?  Cuma namazı için İl Hıfzısıhha Kurullarının namazın pandemi kurallarına uygun şekilde kılınması için çalışma yapacağı yönünde.

Koronavirüs salgını nedeniyle, yılbaşı öncesi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına yönelik karar alınmıştı. Dört gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesi vatandaşlar da yasağın kapsamını ve yasaktan muaf olacak kişiler ile kısıtlamanın ilk gününün ne zaman olduğu gibi ayrıntıları araştırıyor. 4 gün olacak şekilde uygulanacak yasağın kapsamını merak eden vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeden tüm sorularına yanıt bulabilir.

1 OCAK CUMA GÜNÜ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Vatandaşlar yoğun şekilde “bu hafta Cuma namazı kılınacak mı?” sorusuna da yanıt aradı. Edinilen bilgilere göre 1 Ocak Cuma günü pandemi kurallarına uygun olarak Cuma namazının eda edilmesi bekleniyor.

İl ve ilçe Hıfzısıhha Kurulları tarafından açıklanacak tedbirler doğrultusunda bu hafta da camilerde Cuma namazı kılınacak.

AÇIKLANMASI BEKLENEN KURALLAR

– Vatandaşların evlerine en yakın camilere yürüyerek gitmeleri ve hiçbir şekilde araç kullanmamaları istenecek. – Camiye gelen vatandaşların maske ve tek kullanımlık (kendine ait) seccadelerinin olmasına dikkat edilecek. – Sosyal mesafe gözetilerek namaz eda edilecek. – Vatandaşların namaz sonrasında da camiden kurallara uygun şekilde çıkılmasına dikkat edilecek.

İbrahim Günay – Haber7