Uygun Diş Teli Fiyatları ile Hizmet Alma Şansı


Akvadent diş kliniğimiz kaliteli ve profesyonel çalışmasının yanı sıra uygun fiyatlı olmasıyla da hastalar için en avantajlı hizmeti sağlar. Bu sayede diş teli fiyatları konusunda bütçenizden kısmanıza ve endişelenmenize gerek kalmaz. Genel olarak diş teli fiyatlarını etkileyen faktörler aşağıda verilmiştir:

  • Diş yüzeyine uygulanan diş teli ve braket malzemesinin marka özellikleri
  • Tedavinin tek çeneye mi iki çeneye mi uygulanacağı
  • Dişlerin diziliminde ve duruşundaki anormallik derecesi
  • Tedavi edilecek diş ayrıksa bu ayrıklık miktarı
  • Diş hastalıklarının yanı sıra çene kemiklerinde meydana gelen bozukluklar
  • Damağın gereğinden fazla dar olması
  • Öte yandan diş telinin çeşidinin ne olduğu

Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi

Günümüzde ortodontik tedavilerin çoğu yetişkinlerden oluşmaktadır. Bununla birlikte, çene iskelet problemleriniz veya kapanma bozukluklarınız varsa, tedavi almadan önce ameliyat olmanız gerekebilir. Ancak sadece diş dizilimi ile ilgili hastalıklardan muzdaripseniz yalnızca ortodontik tedavi yeterlidir. Yetişkin sağlığı, kendine güven ve mutluluğu çok önemlidir. Hiç kimse diş teli tedavisi için çok yaşlı sayılmaz. Diş hastanesi uygulamaları arasında ortodonti alanına giren diş teli kullanım yaşı ile ilgili en net ve doğru bilgiyi almak için diş hekimine görünmek en iyi seçenektir.

Diş Teli Kullananlar Diş Fırçalarken Dikkat

Ortodontik tedavi görenler, diş tellerine zarar vermemek için yumuşak, küçük başlı ve düz bir diş fırçası kullanmalıdır. Orta hızda kullanıldığında, elektrikli (şarj edilebilir) diş fırçası da güvenli bir şekilde desteklenebilir. Fırçanın yalnızca sert kısmının tutucuya dokunmayacağını unutmayın. Dişlerinizi günde en az 2-3 defa fırçalamanız tavsiye edilir. Dişlerinizi yemeklerden sonra, en azından sabahları ve yatmadan önce fırçalayın. Normal kullandığımız diş fırçalarının yanı sıra diş aralarına ulaşmak için interdental (arayüz fırçası) fırçalar da kullanabilirsiniz.

Diş teli kullanan kişiler, İstanbul diş kliniği içinde yer alan diş hekimleri tarafından dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği konusunda bilgi alabilirler. Akva Dent Diş Kliniği’nin ortodontistleri bu konuda hastalarına en kapsamlı bilgileri sağlayarak maksimum memnuniyet için çalışırlar. Diş teli kullanırken dişlere iyi bakılmaması durumunda etkili bir sonuç almak mümkün değildir. Bu da diş teli fiyatları konusunda ek bir ücret olabilir. Diş bakımı için hekimlerden farklı alanlarda da tedavi almak gerekebilir. Herhangi bir işleme gerek kalmadan kişinin kendi yapacağı bakım en etkilisi ve masrafsızı olacaktır.

Diş Telinin Takılı Kalma Süresi

Tedavi süresinin belirlenmesinde en önemli faktör diş bozukluklarıdır. Bazı küçük kusurlar 5-6 ay içinde düzeltilebilir. Ancak diş ciddi şekilde hasar görmüşse tedavi süresi 2 yılı geçebilir. Bu, adapte edilmesi zor bir süreç değil. Diş teli takan çoğu insan 2-4 hafta içinde alışır; hatta bazı insanlar zaman zaman dişlerinde tel olduğunu unuturlar.

Diş teli tedavisi sırasında kontrollere düzenli olarak gitmek diş telinin daha kısa sürede etkisinin göstermesi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle diş kliniği kontrollerini aksatmamak ve hekimin söyleyeceği uyarıları dikkate almak oldukça önemlidir.

Diş Teli İle Ağrısız Acısız Bir Şekilde Dişleri Düzeltmek Mümkün

Tel taktırmak, dişlere bir şey yapıştırmak anlamına gelir. Braket ve diş teli takarken yaralanma olmaz. Yerleştirmeden sonra herhangi bir ağrı veya acı olmaz. Diş telleri için işlem süresi yaklaşık 30 dakikadır. Takıldıktan sonraki ilk birkaç gün kendinizi tuhaf bulabilirsin. Bu süreçte hafif bir ağrı olursa ağrı da dişlerdeki bir bozukluktan kaynaklanır ve kısa sürede geçecektir. Günlük hayatınızı engelleyen herhangi bir acı asla olmaz.

Uzun süreli bir işlem olsa da diş teli fiyatları dişlerin tamamen düzelmesi açısından oldukça avantajlıdır. Akvadent Diş Kliniği’ne gelerek veya arayarak diş teli fiyatları ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz ve Dt. Muhyettin Yılmaz‘dan tedavi hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. . Fakat hastanın diş yapısı da fiyatı etkileyeceğinden hekime görünerek en net fiyat alınabilir. Beylikdüzü diş teli fiyatları konusunda hastanemiz size en hesaplı avantajları sunar.