Öztürk Yılmaz Kılıçdaroğlu ile ilgili o sırrı açıkladı


15 Temmuz gecesine ait bir sır daha aralandı… 15 Temmuz’da darbecilerle anlaşıp tankların arasından geçen ve Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde terliklerini giyerek darbeyi izleyen Kılıçdaroğlu hakkında bir iddia daha geldi.

ABDULLAH GÜL KINAYINCA O DA KINADI

CHP yönetimini hedef alan sözleri sebebiyle partiden ihraç edilen ve Yenilik Partisi’ni kuran Öztürk Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile arasında geçen konuşmayı anlattı. O gece CHP liderini 4 kere aradığını, darbeyi kınaması gerektiğini söyleyen yılmaz, “Kılıçdaroğlu hep bekledi. En sonunda Abdullah Gül kınayınca, o da kınadı.” dedi.

Öztürk o geceyi şu ifadelerle anlattı; “Kılıçdaroğlu o sırada İstanbul Atatürk Havalimanına iniyordu. Uçak iner inmez girişim var gibi laflar duyunca hemen kınamak lazım öyle şey olur mu dedim. Kılıçdaroğlu böyle bakıyor… tuhaf… bana tuhaf geldi açıkçası. orada zar zor kabul edilemez diye bir cümle zor aldım. Sonra bunlar hemen tüydüler zaten”

Öztürk Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Baktım 15-20 dk bekledim kınama yok, bir daha aradım. Dedim ki kınıyorsunuz. Demokraside bu darbe gerçekleşirse ilk bizi tutuklayacaklar. Gerçekleşmese de bu parti nerede duruyor diye sorgulayacaklar. İşte hükümet… Bırakın hükümeti dedim. Bir daha aradım dedim ki tarihin çöplüğüne gideceksiniz. Sonra saat zaten 2,5 – 3’e gelmişti.”