Abd’ye gideceklerini sanıyorlardı ama öyle olmadı


ABD’den dost kazığı(!) geldi. Rusya, ABD’ye ait 150 kişilik kargo uçağına binen ve Amerika’ya gideceklerini zanneden Afganistan’da işbirlikçilik yapan 640 Afgan’ın Doğu Afrika ülkesi Uganda’ya bırakıldığını açıkladı.

Tali-ban’ın ilerlemesinin ardından ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 kargo uçağı, Amerikalı personeli almak için indiği Kabil Havalimanı’ndan Afgan sivilleri de alarak havalanmıştı.

KAPASİTESİNİN 4.5 KATI

Büyük bir insanlık trajedisinin yaşandığı havaalanında 150 kişi kapasiteli kargo uçağına 640 Afgan bindi. Yani uçak sivilleri alarak kapasitesinin yaklaşık 4.5 katına çıkarak uçuşa geçti. Uçağın içinden çekilen fotoğraflar günlerdir dünya basınında manşetlerden inmezken ABD’li yetkililer olayı doğrulamış ancak uçağın sivilleri nereye taşıdığı hakkında bilgi vermekten kaçınmıştı.

RUSLAR UÇAK UGANDA’YA GİTTİ DİYOR

Dünyayı bir kez daha şoke eden iddia ise bu kez Rusya’dan geldi. Al Jazeera ve Yahoo News ise uçağın Katar’a uçtuğunu açıklamıştı. Ancak Rusya uçağın rotası konusunda farklı bir iddia ortaya attı. Rusya Araştırmaları Enstitüsü kargo uçağının Afganları Uganda’ya bıraktığını iddia etti.

Afganlar uçağa ABD’ye gidecekleri ümidiyle binmişti.

UGANDA 2 BİN AFGAN’I ALACAK

Uganda, ABD’nin talebi üzerine 2 bin Afgan mülteciyi ülkesine geçici olarak kabul edeceğini açıkladı.  Daha sonra ABD’nin Afganları başka ülkeye taşıyacağı açıklandı.