Radyo’da mülteciler hakkında çirkin ifadele kullanıldı


Ege’de Son Ses adlı yerel bir radyo kanalında Afgan ve Ukraynalı mültecilerin karşılaştırıldığı programda, ırkçı ve cinsiyetçi ifadeler büyük tepki çekti.

Murat Karakaş adlı gazeteci programda mültecilerle ilgili çirkin yorumlarda bulundu.

“AFGANİSTAN’DAN SAKALLI LEŞ GİBİ…”

Afgan mülteciler yerine Ukraynalı mültecilerin Türkiye’ye gelmesini uman Karakaş, “Mülteciler öyledir. Aslında Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde konuk ederiz aslında. Gidiyor Afganistan sakallı sakallı leş gibi…

“UIKRAYNA’DA BAYAN MÜLTECİLER GELSE GÜZEL OLMAZ MI”

Ukrayna’dan böyle, ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse daha güzel olmaz mı?“ açıklamasını yaptı.

“SAVAŞSINLAR ÖLSÜNLER”

“Bunlarla yaşamaya hazmetmeliyiz diyenler bir zahmet Afganları Suriyelileri evlerinde misafir etsinler görelim… Savaş varmış ülkesinden kaçıyormuş. Kaçmasın! Savaşsın, savaşırsa da öls’ün”

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ: IRKÇI, CİNSİYETÇİ, AŞAĞILAYICI DİL ASLA KABUL EDİLEMEZ

Murat Karakaş’ın kadınlara aşağılayıcı söylemlerine İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden şu açıklama geldi;

Egedesonses adlı internet sitesinde, kendisini gazeteci olarak tanıtan Murat Karakaş adlı kişi, kadınlar ve mülteciler hakkında hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ifadelerde bulunmuştur. Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez. Yayıncılık ve insanlık ilkelerinin çiğnenmesi çok üzücüdür. ‘Gazeteciyim’ diyen kişilerin her şeyden önce meslek etik ve değerleri üzerinde taşıması şarttır. Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz.