Kızıldeniz’de kritik görüşme sonrası ilk pozlar


Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan Kızıldeniz’de buluşup birlikte poz verdi.

Selman’ın Ofis Müdürü sosyal medya hesabından “Kızıldeniz’de dostane ve kardeşçe bir toplantı Bin Selman, Al Sani ve Şeyh Tahnun’u bir araya getirdi.” açıklamasını yaptı.

Servis edilen fotoğrafta, söz konusu üç kişinin gülümseyerek samimi bir poz verdiği görülüyor. Ancak yetkili toplantının içeriği, yeri ve zamanına ilişkin ayrıntılı hiçbir bilgi vermedi.

KÖRFEZ KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİYLE İLİŞKİLER YENİDEN BAŞLADI

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017’de “terör gruplarını desteklediği” suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Bu durum Körfez’de büyük sıkıntıları da beraberinde getirmişti. İlk yumuşama 5 Ocak tarihinde gerçekleşmişti. Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen toplantıda Katar’a yönelik ambargonun kaldırıldığı duyurulmuştu.

Bu tarihten sonra iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler başlamış ve kara, hava ve deniz sınırları açılmıştı.

Şimdi de çok konuşulacağı belli olan bu poz medyaya servis edildi.