Saadet Partisi’nin Millet İttifakı rahatsızlığı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurları tehdit etmesi Millet İttifakı’nda ortalığı karıştırdı. Kulisler kaynarken, Saadet Partisi Sözcüsü Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na tepkiler sadece hükûmet cephesinden gelmiyor, Millet İttifakı’nda da huzursuzluğa sebep oldu. CHP liderinin sözlerinin, ittifak içinde de şaşkınlık yarattı.

SAADET PARTİSİ’NDEN AÇIK TEPKİ

Sızan bilgilere göre zaten Kılıçdaroğlu’nun güç gösterisinin siyasetteki tansiyonu yükseltmesi bakımından hoş karşılanmadığı biliniyordu. Buna ek olarak Saadet Partisi’den CHP’ye uyarı geldi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, TV programında, “Kılıçdaroğlu’nun 18 Ekim’i milat etmesi garabet bir durumdur. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını yadırgadığımı ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ KILIÇDAROĞLU’NA MESAFELİ

Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortaklarına sormadan açıklama yapması İyi Parti’de de iç tartışmalara sebep oluyor. İyi Partili kurmaylar Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli duruyor ve tek taraflı bir adayın uygun olmayacağı belirtiliyor.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı katıldığı bir programda Kılıçdaroğlu’na meydan okuyarak şu ifadeleri kullanmıştı; “Çok tekil söylemlerde bulunuyor. İttifak hâlindeysek, bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte hükûmet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?”