Kahpelik diz boyu: ABD tahliye konvoyunu vurdu!


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) – ABD, Lübnan’la IŞİD arasında varılan ateşkes sonrasında Suriye Deyr Ez Zor ve Abu Kemal’e giden tahliye konvoyunu bombaladı.

28 Ağustos pazartesi günü Suriye sınırında savaşan Lübnan ordusu ve IŞİD, “Arsal’dan tahliye” şartıyla ateşkeste anlaşmıştı. Aynı gün bölgeden tahliye işlemlerine başlayan yüzlerce kişi ise Suriye rejiminin bilgisi dahilinde Lübnan-Arsal hattından, Suriye-Humus’a, buradan da Deyr Ez Zor ve Abu Kemal bölgelerine otobüslerle taşınmaya başlandı.

IŞİD savaşçılarının yanı sıra aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve hastalardan oluşan yüzlerce kişiden oluşan konvoy ABD savaş uçakları tarafından bombalandığı öğrenildi. 
Pazartesi günü Arsal’an başlayan tahliye böyle görüntülenmişti. 
ABD bombardımanına dair detaylar henüz netleşmedi. Saldırının konvoyun kendisine mi, yoksa tehdit amaçlı geçiş güzergahına mı geldiği yönünde çeşitli raporlar dikkat çekti.
Ancak katliam olasılığı daha önce ABD tarafından gündeme getirilmişti.
ABD gazetelerinden The New York Times‘in internet baskısında da yer alan haberde ABD’nin bu tahliyeye bakışı, “Amerikan askeri koalisyonu, Lübnan Ordusu ve müttefikleri tarafından İslam Devleti savaşçılarının Suriye’ye güvenli geçişine izin verme kararını şiddetle eleştirdi. Koalisyon sözcüsü konvoy aleyhinde hava saldırılarını göz ardı etmediklerini belirterek, ‘Gerektiğinde vuracağız’ açıklamasında bulundu” sözleriyle verilmişti.
Haberde ABD liderliğindeki Irak ve Suriye’deki askeri koalisyon sözcüsü Col Ryan Dillon’un, “Onları gerçek zamanlı olarak izliyoruz” sözleri de yer aldı.

ABD’nin tahliye konvoyunu bu sabah (30 Ağustos) sabahın erken saatlerinde Suriye’nin doğusundaki Deir Ez Zor kentine seyir halindeyken vurduğu öğrenildi.

Lübnan Ordusu Suriye Ordusu ve onun ile birlikte Suriye sınırında faaliyet gösteren Hizbullah, Arsal bölgesindeki IŞİD’e yönelik bir hafta süren saldırılar gerçekleştirmiş, bu süre sonunda “tahliye” şartıyla anlaşma sağlanmıştı. Yaklaşık bin kişinin tahliyeye katıldığı öğrenildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir