Kaşıkçı olayında yeni gelişme


ABD’nin en çok okunan gazetelerinden New York Times’a konuşan Türk yetkililer ilginç bilgiler verdi. Yetkililer; “Kraliyet ailesinin kararıyla Kaşıkçı, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürüldü” değerlendirmesinde bulundu. İsmini açıklamayan yetkili gelişme ile ilgili olarak “Pulp Fiction filmi gibi” dedi. .

Cemal Kaşıkçı…Evlilik işlemleri için İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdi ve bir daha çıkamadı. Kuvvetle muhtemel öl-dürüldü. Türk yetkililer, Kaşıkçı’nın konsoloslukta infaz edildiğini açıkladı.

KAŞIKÇI TESTERE İLE PARÇALARA AYRILDI

İsmi açıklanmayan yetkili Kaşıkçı’nın iki saat içerisinde öldürüldüğünü duyurdu. Suudi infaz timinin sadece bu cinayet için getirdiği testere ile Kaşıkçı’yı öldürüp parçalara ayrıldığını söyledi ve yaşananları Quentin Tarantino’nun “Pulp Fiction filmine benzetti.

İNFAZ EMRİNİ SUUDİ LİDERLER VERDİ

New York Times’tan David D. Kirkpatrick ve Carlotta Gall imzalı habere göre bir haftayı aşkın süredir haber alınamayan Kaşıkçı’nın ölmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulandı. Yetkililer Kaşıkçı’nın öldürülme kararının üst düzey Suudi liderler tarafından verildiğini söyledi. Kaşıkçı’nın geldiği gün iki charter uçağıyla 15 kişilik Suudi timinin Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi ve bu 15 kişi aynı gün birkaç saat içinde ülkeyi terk etti.

15 KİŞİLİK EKİPTE OTOPSİ UZMANI

Türk yetkili yaptığı açıklamada bu ekiptekilerden birinin otopsi uzmanı olduğunu söyledi. İsmini açıklamadan konuşan kişi, “Orada vücudu parçalara ayırmak için bulunuyordu muhtemelen” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir