Eyüp Sabri Göncü ve Dollvet Üretim Kampüsü Hakkında


Dollvet Üretim Kampüsü’nün sahibi olan başarılı iş insanı Eyüp Sabri Göncü, 1978 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamlayan iş insanı yüksek öğrenimini ise mühendislik fakültesinde tamamlamıştır.

Tüm eğitim hayatı boyunca aktif olarak sosyal aktivitelerde bulunan Eyüp Sabri Göncü, öğrenim hayatında özellikle öğrencilerin karşılaşmış olduğu işsizlik problemleri üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür.

Eğitim hayatının tamamında öğrenim gördüğü üniversitede kulüplerinde birçok farklı başkanlık görevi üstlenen iş insanı aynı zamanda gezi, söyleşi, panel ve öğrenci etkinliklerinin düzenlenmesinde de etkin rol oynamıştır.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra eğitim hayatına Amerika ve İngiltere’de devam eden Eyüp Sabri Göncü, master programını Msc in Management’ta tamamlamıştır. Alanında en iyisi olmak için planladığı tüm eğitimleri tamamladıktan sonra ise bilgi birikimini tamamlamak için yılında ülkemize geri dönmüştür.

Türkiye’ye geri dönüşünün ardından Göncü, aile şirketinde çalışmalarına başlamıştır. Aile şirketinin atılım yapması için tüm bilgi birikimini kullandıktan sonra ise kendi kariyerini şekillendirecek olan Dollvet Üretim Kampüsü’nün tüm hisselerini alarak aşı ve biyolojik madde üretimine başlamıştır.

Tekstil, sağlık ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde sanayi grubunun yönetiminden sorumlu olan Eyüp Sabri Göncü, bu görevi sırasında özellikle insan kaynaklarının verimli kullanımı ve maliyet yönetimi alanlarında uzmanlaşmıştır. Bu uzmanlıkları sayesinde de aile şirketlerinin üretimini kısa süre içerisinde ve hızla yükseltmeyi başarmıştır.

2015 yılında Dollvet Üretim Kampüs’ünü yönetmeye başlayan Göncü, kısa süre içerisinde dünyada adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu başarısının arkasında ise FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)’ya akredite olan GMP standartlarına sahip Türkiye’nin ilk aşı firması olması bulunmaktadır. Dünyada da bu özelliklere sahip olan nadir özel firmalardan birisi olması ve 2018 yılında Avrupa Birliği tarafından açılan en büyük ihaleyi alması da bulunmaktadır.

Merkez ofisi İstanbul’da yer alan Dollvet Üretim Kampüsü’nün üretim tesisleri ise Şanlıurfa Sanayi Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu üretim tesisinde ruhsatlı olarak 33 farklı aşı ve 3 adet test kiti üretimini gerçekleştiren firma halen biyoteknoloji alanındaki faaliyetlerine devam etmektedir.

2002 yılında Türkiye’deki hayvancılığın desteklenmesi amacı ile kurulan ve 2015 yılından tüm hisseleri ile birlikte Eyüp Sabri Göncü tarafından alınan Dollvet Üretim Kampüsü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmış AR-GE belgesine sahip olan bir biyoteknoloji merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Özellikle tüm dünyayı etkileyen salgın hastalıklarının çözümleri için uzmanları ve modern altyapısı ile araştırmalarını gerçekleştiren firma tüm dünya tarafından da saygı gören bir biyoteknoloji merkezi olmaktadır.

Dünya çapındaki en önemli 20 tesisin içerisinde yer alan Dollvet Üretim Kampüsü, birbirinden farklı alanlarda biyolojik ürün üretme ve modern teknolojik tesisleri ile başarılarını ve gelişimlerini her geçen gün bir adım öteye taşıyan bir firma olmaktadır.