Karamollaoğlu koltuk krizi iddialarını cevaplandırdı


Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede “koltuk krizi yaşandığı” iddia edilen Karamollaoğlu iddialara açıklık getirdi. Görüşmeye PCR testi yaptırmadan gittiğini belirten Temel Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı mesafeli oturalım dedi, o kadar” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmiş, 2 saat boyunca görüşmüşlerdi. Gündemdeki meseleler masaya yatırılmıştı.

Görüşmeden sonra Karamollaoğlu’nun açıklamasına göre toplantı pozitif bir havada geçmişti.

Ancak görüşmenin hemen ardından görüntülerin basına yayılmasıyla manipülatif paylaşımlar da yayılmaya başladı. Karamollaoğlu’nun koltukta oturması üzerine, “kriz çıktı” dedikoduları özellikle sosyal medyada yayıldı. Bu söylentilerle ilgili Karamollaoğlu ilk kez konuştu.

“PCR TESTİ YAPTIRMADAN GİTTİM, CUMHURBAŞKANI ‘MESAFELİ OTURALIM’ DEDİ”

Karamollaoğlu, Gazete Duvar’a konuştu. Muhabirin”Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmedeki ‘koltuk krizi’ tartışmalara neden oldu. Bir kriz var mı, ne yaşandı orada. Bir rahatsızlığınız oldu mu?” sorusunu Saadet Partisi lideri şöyle cevap verdi :

“Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. ‘Beni mazur görsün’ dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı. Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, ‘Biraz mesafeli oturalım’ dedi. O kadar.”