Türkiye, 2 askerin yakıldığını 10 ay sonra kabul etti!


TÜRKİYE, Iğdır (HABERYERMİ) IŞİD’in, biri istihbarat sorumlusu iki Türk askerini yakarak infaz etmesi, olaydan 10 ay sonra resmi makamlarca dolaylı olarak teyid edildi.

Fethi Şahin solda, Sefter Taş sağda. IŞİD propaganda videosu....
Fethi Şahin solda, Sefter Taş sağda. IŞİD propaganda videosu….

IŞİD’in Eylül 2015’te kaçırdıktan sonra istihbarat görevlisi Fethi Şahin’le birlikte yakarak infaz ettiği  er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş ilk kez konuştu. 
IŞİD’in 23 Aralık 2016’da “infaza dair” görüntülerini yayınladığı, kamuoyunda infiale neden olay sonrası, resmi makamlar uzun süre sessiz kalmıştı. 
Yakılan iki askerden Iğdırlı er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, olaydan 10 ay sonra ilk kez konuştu. Taş, “Yakılma görüntülerinin yayınlandığı gün jandarma, beni karakola götürdü ve her şeyi anlattı. Kendileri olayın gerçek olup olmadığını araştırıldığını ve yetkililerden haber beklememizi söyledi. O acı haber geldi ve oğlumun şehit olduğunu söylediler. Vatan sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu. 

IŞİD kaçırdığı Er Sefter Taş ve Fethi Şahin’ini yakarak, Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin’i silahla infaz etmişti.

Diğer taraftan Iğdır Valisi Enver Ünlü de iki askerin yakılmasından 10 ay sonra aileye taziye ziyaretinde bulundu. 

10 AY SONRA TAZİYEYE GİTTİ
İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki 160 haneli, 2 bin 700 nüfuslu köyde yaşayan ve 1’i kız toplam 6 çocuklu Senem ve Aydın Taş çiftini ziyaret eden Iğdır Valisi Enver Ünlü, aileye taziyelerini iletti. Vali Ünlü, taziye çadırında yaptığı konuşmada, “Acı bir haberle sarsıldık. Türk milletinin başı sağ olsun. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Vatanı için şehit oldular. Bizler evlatlarımızı askere gönderirken ölürsen şehit, kalırsan gazidir diye; göndeririz. Bu vatan için bin yıldır birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bugün ülkemiz, bir ateş çemberinin içinde. Maalesef müttefik bildiğimiz devletler bile ihanet içinde; ama bizler, yıllarca ne zorluklara göğüs germiş bir milletiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU
Türkiye-Suriye sınırında, kaçakçılarla
Kilis Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi
yapan askerler arasında 1 Eylül 2015 tarihinde çatışma çıkmıştı. Çatışmada 1 er yaşamını yitirirken, Iğdırlı 22 yaşındaki Sefter Taş ise kaçırılmıştı.
Yaklaşık 15 ay
sonra Taş ile İstihbarat görevlisi Fethi Şahin’in tarafından yakılarak, infaz
edildiğine dair görüntüler yayınlandı. 
IŞİD’in haber ajansı AMAK tarafından yayınlanan görüntülerden sonra Türk resmi makamları “olay araştırılıyor” denilerek, uzun süre olayı teyid etmedi. Haftalar sonra ise TSK tarafından yapılan açıklamada “yakılarak infaz” iddialarına yer verilmeksizin sadece er Sefter Taş’ın şehit olduğu açıklandı. 
İstihbarat görevlisi  Fethi Şahin’in ölümü ise halen teyid edilmiş değil. 

Fethi Şahin / IŞİD propaganda videosundan /23 Aralık 2016

IŞİD videosunda “istihbarat görevlisi olarak” künyesini okuyan Şahin’le ilgili Türkiye medyası ilginç haberlere imza atmıştı. Aydınlık, IŞİD’in “Türk askerini yaktık” diyebilmek için, örgüt üyesi bir başka kişiyi infaz ettiğini ileri sürmüştü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir