YPG’nin Afrin’de kurduğu hain tuzağı, asker bozdu


SURİYE, Afrin (HABERYİRMİ) –  Zeytin Dalı Harekatıyla PKK/YPG/PYD terör örgütü üyelerinin Afrin’den kaçarken çok sayıda ev ve iş yerinde kurduğu  el yapımı patlayıcı düzenekli tuzaklar ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusunun terör örgütü PKK/PYD-YPG’den temizlediği Afrin’de hayat normale dönmeye başladı.

Afrin ilçesinden kaçarken çevredeki pek çok yeri el yapımı patlayıcıyla tuzaklayan teröristlerin kurduğu tuzaklar için arama tarama ve imha çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Kent merkezinde bir dükkanda arama tarama çalışmaları yapan askerler, çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirdi. İçinde cansız çocuk manken üzerine hazırlanan patlayıcı düzeneği bile vardı.

ÖSO mensupları, ilçedeki el yapımı patlayıcıların otomobil, ev ve iş yerlerine döşendiğini ancak pek çoğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

Ele geçirilen patlayıcı maddeler daha sonra askerler tarafından imha edildi.

AFRİN İLÇE MERKEZİNDE YER ALTI HASTANESİ

Diğer taraftan askerler yaptıkları arama tarama çalışmalarında Afrin ilçe merkezindeki bir hastanede yaralı teröristlerin tedavilerinin yapıldığı, erişimin 50 metrelik tünelden sağlandığı özel bölümü ortaya çıkardı. Özel bölümde röntgen cihazının yanı sıra ABD menşeli ilk yardım malzemeleri de bulundu.

Hastanenin sığınağında oluşturulan özel bölümde yaralı teröristlerin güvenlik güçlerince tespit edilmeden tedavilerinin yapılmasının amaçlandığı belirlendi.

Hem ilk müdahalenin yapıldığı hem de tedavi süreçlerinin devam ettirildiği hastane sığınağının özel bölüme dışarıdan erişim yaklaşık 50 metrelik tünel ile sağlanıyor.  Yaralı teröristlerin tedavi edildiği özel bölümde röntgen cihazının yanında ABD menşeli ilk yardım malzemeleri de bulundu.

Hastane sınığında yapılan özel bölümde yaralı teröristlerin tedavisinde kullanılan serumlar ile teröristlere ait çok sayıda kanlı üniformanın bulunması da, YPG/PYD örgütünün harekat sırasında bu özel bölümü yaralı teröristleri tedavi etmek için kullandığını ortaya koydu.

Zeytin Dalı Harekatı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü başlatılmıştı.

Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilerek yürütülen Harekat, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde devam ediyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir